Alen Runac zbog brojnih funkcija i obaveza razmišlja o ostavci na poziciji predsjednika Zajednice sportsih udruga grada Varaždina Foto: Dražen Novosel

Za mjesec dana će se znati ostaje li Runac predsjednik Zajednice SUGV-a ili će se birati novo vodstvo

| 11.9.2018. u 11:28h | Objavljeno u Sport

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac bi u sljedećih mjesec dana, nakon obavljenih razgovora s varaždinskom gradonačelnikom Ivanom Čehokom i članovima Izvršnog odbora Zajednice, trebao donijeti odluku ostaje li ili odlazi s pozicije koju trenutačno obnaša. Runac je dvije godine predsjednik Zajednice, a u proteklih osam godina bio je član Izvršnog odbora i dopredsjednik Zajednice.

- U Varaždinu se još nije rodila osoba koja bi mogla izvršiti politički pritisak na mene i natjerati me na ostavku, radim za dobrobit sportske zajednice sve što radim, radim u dobroj vjeri i s dobrim namjerama. Jednostavno imam puno funkcija i obaveza, kojima sam doista zatrpan i u dogovoru s kolegama iz Izvršnog odbora i u razgovoru s gradonačelnikom Čehokom donijet ću odluku o svom statusu u Zajednici. Do sredine listopada, sigurno ću obaviti konzultacije s gradonačelnikom i sazvati Izvršni odbor Zajednice, jer imam obaveze prema ljudima koje ne želim razočarati jer smo tim koji je u tih 10 godina postavio Zajednicu na noge i funkcionira - rekao je Runac objašnjavajući razloge koji su ga naveli na razmišljanje o ostavci s pozicije predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Runac osim što je predsjednik Zajednice, obnaša funkciju direktora Parkova, predsjednika Županijske skupštine,predsjednik Hrvačkog kluba Vindija, izbornik je hrvačke reprezentacije, dopredsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza te član Središnjeg odbora Hrvatske demokratske zajednice.

Ako će se raspisati izbori kao jedan od kandidata za predsjednika Zajednice spominje se Željko Črnila, predsjednik Nogometnog kluba Sloboda Škola nogometa.