Za ludbreške hrvače 16 odličja na međunarodnim turnirima u Slatini i Sarajevu

| 7.9.2016. u 14:42h | Objavljeno u Sport

Članovi Hrvačkoga kluba Ludbreg sudjelovali su na dva međunarodna turnira u Slatini i Sarajevu, na kojima su osvojili ukupno 16 medalja, od čega sedam zlatnih, tri srebrne i šest brončanih odličja. U Slatini je ludbreški klub osvojio pehar za treće mjesto u ukupnom poretku.

U konkurenciji od 16 klubova i 187 natjecatelja iz četiri države ludbreški su predstavnici osvojili četiri zlatna odličja. Prve su bile sestre Gerić, Iva i Nina, zatim povratnik na strunjaču nakon ozljede Teo Varga i Rene Dulikravić. Srebrno je odličje osvojila Victoria Vrdoljak, a u klub je došlo i pet brončanih odličja, koja su osvojili Dražen Oršuš, Florijan Varović, Ivan Bačani, Igor Vrdoljak i Petar Habrka. Berislav Varović i Teo Varga nisu osvojili medalje, ali su ostvarili pobjede i osvajali bodove, koje su klub dovele do trećeg mjesta u ukupnom plasmanu.

Nakon završetka slatinskog turnira dio ekipe vratio se u Ludbreg, a sedam je članova otputovalo u Sarajevo na međunarodni memorijalni turnir "Hrvačima BiH". Na najviša postolja penjali su se Rene Dulikravić, Iva Gerić i Victoria Vrdoljak, koja je proglašena i za najuspješniju hrvačicu turnira.

Srebrne medalje osvajali su Florijan Varović i Ivan Bačani. Broncu je uzeo Dražen Oršuš, a Igor Vrdoljak ostao je bez medalje. Peharom se okitio i Ivan Bačani, koji je zajedno sa svojim protivnikom iz finala nagrađen za najatraktivniju borbu turnira. Potrebno je i napomenuti da je Iva Gerić osvojila turnir bez izgubljenog boda, a u borbi za zlatnu medalju deklasirala je reprezentativku Bosne i Hercegovine, od koje je prošle godine na istom turniru izgubila. Ekipno je Hrvačkom klubu Ludbreg u Sarajevu pripalo četvrto mjesto.