White Stonesi dobili svoje prostore u Ulici Ratimira Hercega 1 od Grada Varaždina

VV | 24.3.2021. u 12:12h | Objavljeno u Sport

Danas se u Gradskoj vijećnici održala službena primopredaja prostora za navijačku udrugu White Stones koja podržava NK Varteks, varaždinskog trećeligaša. Novi prostori se nalaze u stambenoj zgradi u Ulici Ratimira Hercega 1 na mjestu gdje se nekada nalazila maloprodajna trgovina. Službenu primopredaju odradili su gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik udruge Domagoj Njegovec.

- Nijedan klub u Varaždinu u ovom trenutku nema navijače kao što to ima NK Varteks. Oni već dugo vremena muku muče s prostorima za okupljanje za svoje administrativne poslove, radionicu i svoje sastanke. Mi smo pronašli prostore u Ulici Ratimira Hercega. To je prostor od oko 50 kvadrata za tihu djelatnost koja njima treba. Naravno, s vremenom kako ide obnova i dogradnja cijelog prostora sportskog kompleksa Hrašćica, gdje će se s vremenom preseliti i navijačka udruga, a onda će prestati potreba za ovim kompleksom sada. Ja vjerujem da će to pomoći udruzi u njihovom radu. Puno je danas administrativnih poslova koje udruga mora obavljati, na kraju krajeva to će im biti i mjesto na kojem će se moći sastati, a naravno njima i klubu želim što više uspjeha - rekao je Čehok, koji je također naglasio da je prostor dan na čuvanje i korištenje, drugim riječima neće morati plaćati najam, ali će plaćati mjesečnu naknadu u iznosu od 282 kune, a dobili su ga na korištenje za sljedeće tri godine.

Ovim raspletom su zadovoljni u udruzi White Stones koji su zadnjih par godina imali problema s pronalaskom prostora za svoje aktivnosti.

- Mi zadnjih šest godina, od kada smo 2015. godine izašli iz tadašnjih prostora nema vlastite prostorije i to nam je bitno otežavalo djelovanje, ali smo u zadnje dvije godine od kada sam ja predsjednik udruge uspjeli nešto napraviti i pokrenuti i prostorije su nam bile najveći problem. Nismo se imali gdje sastajati i neke su nam se stvari dosta otežavale. Prostorija kao prostorija, nama kao udruzi, jako puno znači. Ovime se budemo još jače pojačali u našem djelovanju. Prostorije su u solidnom stanju, ali ih moramo prilagoditi svojim potrebama, trebamo ih preurediti i mislimda ćemo to dobro napraviti. Trenutno smo na brojci od preko 200 članova, a uz to još imamo jako puno simpatizera tako da se oko same udruge vrti oko nekoliko stotina, a možemo reći i oko tisuću ljudi. Podržavamo naravno Nogometni klub Varteks, a nedavno je KK Sjever promijenio ime u KK Varteks, ali zbog trenutne situacije ne možemo značajnije podržati taj klub, ali kad se situacija stablizira onda ćemo podržati sve selekcije tog kluba - rekao je predsjednik White Stonesa, Njegovec.

Galerija slika