LUDBREG Treći vikend Welcome spring festivala u znaku - trčanja i hodanja! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

LUDBREG Treći vikend Welcome spring festivala u znaku - trčanja i hodanja!

Varaždinske vijesti | 18.3.2023. u 12:00h | Objavljeno u Sport

Boravak u prirodi, kretanje i druženje s pozitivno raspoloženim ljudima najbolji je način za buđenje vaših tijela i duha kako bi spremno i s punom energijom dočekali proljeće.

Sve je spremno za treći vikend Welcome spring festivala, najvećeg outdoor festivala u Varaždinskoj županiji koji nam ove subote i nedjelje donosi gradsku utrku 'Centrum mundi', canicross trail i nordijsko hodanje.

 Gradska utrka 'Centrum mundi', 18. ožujka

 Centrum Mundi gradska je utrka cestovnog trčanja koja se održava u samom središtu Ludbrega. Trkačima su na izbor dvije staze različite duljine (4 km i 10 km), a obje su kružne, u potpunosti označene i u cijelosti prolaze asfaltiranim podlogama.

Turistička zajednica područja Centar svijeta glavni je organizator utrke uz potporu Grada Ludbrega i ŠRD BSV-a Ludbreg koji su suorganizatori utrke uz ostale partnere i sponzore.

Start je u 15 sati na Trgu svetog Trojstva gdje je ujedno i cilj.

 Canicross trail utrka, 19. ožujka

Po prvi puta na Welcome Spring festivalu održat će se Canicross trail utrka u organizaciji Turističke zajednice područja Centar svijeta i SRD 315 Sjeverozapad.

Ako je pas najbolji čovjekov prijatelj, a čovjek voli trail trčanje, onda je lako moguće da je pas i najbolji trkačev prijatelj. Upravo iz takve ljubavi nastao je Canicross – trail trkačka disciplina u kojoj sudjeluju čovjek i njegov pas.

Canicross je nastao iz vansezonskih treninga pasa koji se bave zimskim sportovima no ubrzo je postala popularna među rekreativnim trkačima (i njihovim psima). Koristi su mnoge, kako za čovjeka i psa, a uz trening, kretanje i zdravlje za oboje, posebnu draž daje i duboka povezanost koju i vlasnik i njegov četveronožni suputnik razvijaju kada nadilaze vlastite fizičke granice, borave u prirodi i dijele zajednička iskustva.

Trči se staza od 10 kilometara. Star je u 9:30 sati na Otoku mladosti gdje je ujedno i cilj.

Prijave za sudjelovanje su još uvijek otvorene. (https://www.welcome-spring.hr/dogadanja/canicross-trail-utrka/)

 Nordijsko hodanje, 19. ožujka

 Nedjeljno popodne možete provesti s Udrugom Narcisa koja nas vodi u laganu šetnju i ugodno druženje ludbreškim krajem i upoznava nas s nordijskim hodanjem.

Nordijsko hodanje sve je popularniji oblik rekreativne fizičke aktivnosti, prilagođen svim uzrastima i svim tipovima ljudi. To je hodanje nadopunjeno korištenjem posebno dizajniranih štapova koje donosi brojne koristi za tjelesno i mentalno zdravlje sudionika.

Start na Otoku mladosti:

14:30 - Duža staza, 10km ( roza zastavica)
14:45 - Kraća staza, 5km (žuta zastavica)

Nordijsko hodanje je nenatjecateljska aktivnost, a na Welcome Spring festivalu u Ludbregu imat će i dodatno značenje kao dio šireg programa prevencije i borbe protiv raka dojke kojeg provodi udruga „Narcisa“