Welcome spring festival je u Ludbregu okupio zaljubljenike u nordijsko hodanje

vv | 13.3.2024. u 17:14h | Objavljeno u Sport

Iza nas je drugi vikend Welcome spring festivala. Subota je bila rezervirana za trčanje, a nedjelja za nordijsko hodanje. Narcise su ugostile preko 200 šetača na Otoku mladosti, pobrinule se za dobru atmosferu i još ugodnije društvo.

Nordijsko hodanje sve je popularniji oblik rekreativne fizičke aktivnosti, prilagođen svim uzrastima i svim tipovima ljudi. To je hodanje nadopunjeno korištenjem posebno dizajniranih štapova koje donosi brojne koristi za tjelesno i mentalno zdravlje sudionika.

Udruga Žene u borbi protiv raka dojke ‘Narcisa’ od svojih početaka usmjerena je na prevenciju navedene bolesti i uvijek su naglašavale kako je u tome važna fizička aktivnost, kako za mentalno tako i za fizičko zdravlje.

- Kod nordijskog hodanja je plus što se sudionici mogu uključiti bez obzira na dob, i mladi i stariji. Naravno, tempo hodanja i trasu mogu prilagoditi svojim mogućnostima. Dodatan plus je i to što su starije osobe stabilnije sa štapovima za nordijsko hodanje, koji su ujedno i jedino ulaganje - poručuju Narcise.

Start i cilj bio je na Otoku mladosti gdje su se uz ‘Narcise’ okupile brojne prijateljske udruge..

- Svi smo imali jedan lijepi, aktivni, pozitivni početak proljeća koji će nas potaknuti na daljnji bolji i aktivniji rad - poručuju iz Udruge Narcisa.

Galerija slika