Vukelić: To nam je utakmica sezone i ne smijemo se opustiti; Balajić: Dok god postoji i malo nade mi se ne predajemo Foto: Dražen Novosel

Vukelić: To nam je utakmica sezone i ne smijemo se opustiti; Balajić: Dok god postoji i malo nade mi se ne predajemo

| 4.6.2024. u 16:26h | Objavljeno u Sport

U srijedu,5. lipnja, u 18 sati, na varaždinskom stadionu Sloboda, igrat će se uzvratna utakmica finala Kupa Županijskog nogometnog saveza između Varteksa i Bednje.

U prvom susretu, koji je odigran 15. svibnja na igralištu Kod mosta u Beletincu, Varteks je slavio rezultatom 2:1 i s prednošću dočekuje uzvratnu utakmicu. Bednja je povela u 8. minuti, golom Vinka Horvatića, a Varteks je preokrenuo rezultat u nastavku susreta, golovima Dejana Glavice u 49. minuti iz kaznenog udarca i Renana Da Silva Souse u 86. minuti nadmetanja.

U finalu Kupa vrijedi pravilo gola u gostima, a u slučaju da Bednja u uzvratu pobijedi 2:1 pobjednik će se odlučiti izvođenjem jedanaesteraca.
- Nikada se u tim kup susretima, kao i u finalnim utakmicama ne treba opuštati ni jedne sekunde, a rezultatska prednost koju imamo iz prve utakmice može biti varljiva i zavarati. Primiš gol i već je voda do grla i praktički startaš od nule. Nema opuštanja, susret u srijedu shvaćamo najozbiljnije, to nam je utakmica sezone i ne smijemo se opustiti niti u pripremi susreta, a ni tijekom same utakmice - ističe trener Varteksa Zoran Vukelić. Ni domaćinstvu u uzvratnoj utakmici trener Varteksa ne pridaje veliku važnost.

- Miran si tako dugo dok sudac ne da znak za početak susreta, ali kada utakmica počne kreće praktički od rezultata 0:0. Koliko uspijem shvatiti i gledam trendove Bednje oni bolje igre pružaju na gostovanjima. Nedavno su kiksali kod kuće protiv Ivančice, a na njihovom ih terenu redovito pobjeđuju, tako da domaćinstvo u srijedu ne znači puno - rekao je Vukelić.

Zbog tri žuta kartona u momčadi Bednje u srijedu neće igrati Ante Kulji, pri topnik kluba iz Beletinca s 13 postignutih golova u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- U svakom slučaju to će nam biti olakšavajuća okolnost jer je riječ o zaista kvalitetnom igraču, ali ponavljam lopta je ćudljiva i nikada ne znaš kako se utakmica može otvoriti i kako će se razvijati tako da je oprez više nego potreban - zaključio je Vukelić.

Trener Bednje Andrija Balajić smatra da unatoč porazu njegove momčadi u prvom susretu još ništa nije izgubljeno.

- Pokušat ćemo se oporaviti od prvenstvene utakmice u nedjelju, a puno bi nam značilo da smo susret u Tuhovcu igrali u subotu i da smo imali dan više za odmor. Znam da imamo puno ozlijeđenih igrača, a uz sve to igramo i bez Kuljia, vrlo važne karike i naravno da će nam puno nedostajati, ali pokušat ćemo napraviti sve da malo zagorčamo život Varteksu i da pokušamo anulirati prednost koju imaju, a vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome. Nešto ćemo promijeniti taktički i igrački, a vidjet ćemo hoće li ono što ćemo prezentirati biti dovoljno da osvojimo Kup. Izostanak Kuljia će puno utjecati, nemamo tako široki igrački kadar kao što ima Varteks, a to je i presudilo u prvom susretu - rekao je Balajić.

Svjestan je da je Varteks bliže trofeju, ali u srijedu neće doći s bijelom zastavom

- Prvo moram vidjeti s kime raspolažem nakon nedjeljnog prvenstvenog susreta. Ove sezone cilj je bio plasman u finale Kupa, što smo ostvarili, te promovirati mlade igrače iz naše nogometne škole, a trenutačno imamo Vodopiju i Meštrića, koje polako uvodimo u seniorski nogomet. Varteks je i dalje favorit, postigao je u prvom susretu dva gola, a mi, ako mislimo osvojiti Kup, moramo dati minimalno dva gola. Bit će jako teško, treba biti realan, ali dok god postoji i malo nade mi se ne predajemo. Kulji će nam puno nedostajati,ali imam planove i taktičke varijante koje ćemo pokušati napraviti - rekao je Balajić.