Vratar Dabrova Tin Herceg s reprezentacijom otputovao na Mediteransko prvenstvo Foto: Dino Možek

Vratar Dabrova Tin Herceg s reprezentacijom otputovao na Mediteransko prvenstvo

| 21.2.2022. u 09:54h | Objavljeno u Sport

Hrvatska muška kadetska reprezentacija okupila se jučer u Zagreba, a sinoć otputovala u Ankaru na Mediteransko prvenstvo. Izbornik Matej Mišković pozvao je 17 igrača, i svi su se oni odazvali pozivu. među igračima je i golman GRK Varaždina 1930 Tin Herceg.

Nakon okupljanja i antigen testiranja reprezentacija je imala ručak, popodnevni odmor i let za Tursku. Na Mediteranskom prvenstvu sudjeluje 10 reprezentacija koje će nakon ždrijeba u 20:30 sati biti podijeljene u dvije skupine po pet, objavio je portal HRS-a.

To natjecanje igra se po malo promijenjenim pravilima. Utakmica traje 45. minuta, odnosno ima tri poluvremena po 15. minuta. Svaka ekipa ima pravo na tri time outa. Finale se igra na 60. minuta, ali s periodima igre 3×20. minuta.

Pobjeda ne donosi bodove već poene. Ekipa koja u svakom od tri poluvremena da više pogodaka dobiva jedan poen. Za ukupno pobjedu dobiva još dva, tako da u jednoj utakmici možete osvojiti pet poena. Ili ukratko 1+1+1+2=5.

Ukoliko susret završi neodlučeno svaka ekipa dobiva po jedan poen. Ali se nakon toga izvode sedmerci, nema nikakvih produžetaka.

Inače, veći dio ove hrvatske reprezentacije bio je na Igrama u Grčkoj prije dvije godine i osvojio brončanu medalju. Tada su bili dvije godine mlađi od ostalih reprezentacija.

Na prvenstvu sudjeluju: Hrvatska, Turska, Alžir, Egipat, Grčka, Kuvajt, Crna Gora, Španjolska, Italija i Rumunjska.