Predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez Foto: Dražen Novosel

Vitez: Uskoro ćemo objaviti ime novog trenera, a svi pod ugovorom i dalje ostaju igrači NK Varaždina

| 10.6.2021. u 18:45h | Objavljeno u Sport

Uprava Nogometnog kluba Varaždina odrađuje pripreme za novu, drugoligašku sezonu, koja će početi 14. kolovoza, dok bi pripreme momčadi trebale početi početkom srpnja.

- U tijeku su razgovori s kandidatima za novog šefa stručnog stožera, kao i za novog sportskog direktora kluba, a vjerujem da ćemo vrlo brzo moći objaviti imena osoba koji će obnašati te funkcije. Što se tiče igračkog kadra još prije dva mjeseca, kada smo čvrsto vjerovali da ćemo zadržati prvoligaški status, igračima je rečeno da će svi koji su pod ugovorima i dalje biti igrači Varaždina. Temelj će biti ekipa iz prošle sezone, a momčadi ćemo priključiti pet - šest juniora, kako bi počeli stjecati iskustvo u drugoligaškom nogometu. Vjerujem da će se neki od njih profilirati i moći biti konkurentni kada se vrlo brzo vratimo u prvu ligu - rekao je predsjednik kluba Dražen Vitez.

Od igrača iz prošle sezone ugovorne su obveze istekle Benku, Bobanu, Tkalčiću i Glavini, dok su se Đurasek i Horkaš, koji su bili na posudbi, vratili u Dinamo.

Na stadionu su u tijeku radovi na glavnom terenu, na kojem će umjesto terena s prirodnom travom ubuduće biti hibridni travnjak. Radovi teku prema planu, a sve bi trebalo biti gotovo do 24. srpnja.

- Dobit ćemo travnjak s kojim ćemo moći konkurirati za domaćinstvo međunarodnih utakmica, prema tome i najbolje hrvatske reprezentacije. Kvaliteta novog travnjaka je neosporna, a sama izvedba bit će vrhunska, tako da nećemo imati problema s navodnjavanjem a bit će postavljeno i grijanje terena. S novim travnjakom više nećemo imati problema kada će biti jači pljusak da igrači neće moći kontrolirati loptu ili da se utakmice eventualno ne bi mogle igrati. Investicija je to od oko 7 milijuna kuna i sigurno je riječ o jednom od najvećih zahvata na stadionu, nakon izgradnje istočne tribine - naglasio je Vitez.