VIDEO Marin Ranteš: Pariz je za tri godine i tamo ću se sigurno plasirati Foto: Martin Novosel

VIDEO Marin Ranteš: Pariz je za tri godine i tamo ću se sigurno plasirati

| 25.8.2021. u 09:50h | Objavljeno u Sport

Nakon što je koronavirus poremetio cijelu 2020. godinu, u kojoj je varaždinski BMX vozač Marin Ranteš nastupio na rijetkim natjecanjima poput domaćih Pannonian Challengea i Varaždin Challengea, 2021. krenula je sjajno i da ima više natjecanja, godina bi gotovo sigurno bi bila na razini, ako ne i bolja, od 2018., kada je Ranteš ostvario svoj najveći rezultat u karijeri osvojivši Svjetski kup u BMX-u slobodnim stilom. Ove godine se vratio s brončanom medaljom sa Svjetskog prvenstva, prvom za Hrvatsku u ovoj disciplini, u O Marisquiñou je svladao srebrnog s Olimpijskih igara Daniela Dhersa, a konačno je osvojio i prvo mjesto na Pannonian Challengeu. Prvo je bilo osvajanje brončanog odličja na Svjetskom prvenstvu u Montpellieru, natjecanje koje se pojavilo skoro nenadano i iznenadilo mnoge natjecatelje, ali je Ranteš u konačnici bio spreman za njega.

- Ove mi je godine bilo bitno da se što prije vratim vožnji i da se što prije bolje osjećam na biciklu. Uspio sam u tome. Fizički sam znao da sam dosta spreman. Samo nisam znao kako će, nakon operacije lijevog ramena, biti voziti na tom natjecanju. Poslije operacije prošle godine u rujnu, čak pet mjeseci nisam smio taknuti bicikl i opet sam počeo voziti tek u veljači, a natjecanje je bilo u svibnju, što znači da sam imao manje od tri mjeseca da se pripremim za Svjetsko prvenstvo. Mislim da sam napravio veliki uspjeh s obzirom na to da pet mjeseci nisam dotaknuo BMX radi operacije - objasnio je Ranteš.

Izostao s OI u Tokiju

Ova sezona je mogla biti još bolja da je mogao nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je njegova disciplina postala olimpijska disciplina, ali organizatori OI su odlučili da će se za plasman gledati poglavito rezultati iz 2019., kada Ranteš nije imao najbolje rezultate, a Svjetsko prvenstvo u Montpellieru bodovalo se samo za odluku o najboljoj naciji koja je imala pravo na dva predstavnika na Olimpijskim igrama

- Nama nisu dali informacije za što će se bodovati Svjetsko prvenstvo, nego smo to tek saznali nakon natjecanja. Kad su nam rekli u biti sam doznao da se nisam uspio kvalificirati na OI. Bodovali su se Svjetsko prvenstvo, pet utrka Svjetskog kupa i C1 natjecanja. Planirali smo usred pandemije koronavirusa organizirati C1 natjecanja po Hrvatskoj kako su to radile druge države, ali zbog koronavirusa to nismo mogli organizirati jer sve zainteresirane vozače nismo mogli dovesti u Hrvatsku, tako da se skoro ništa nije bodovalo u 2020. godini i sve je ostalo na 2019.. To je možda naš propust, ali zapravo i nije jer nismo mogli znati da će se dogoditi pandemija - napomenuo je Ranteš.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...