VIDEO: Gradonačelnik održao prijam za svjetsku prvakinju Amandu Mlinarić Foto: Martin Novosel

VIDEO: Gradonačelnik održao prijam za svjetsku prvakinju Amandu Mlinarić

Martin Novosel | 27.8.2019. u 14:39h | Objavljeno u Sport

- U kvalifikacijama sam bila četvrta i to je bio OK rezultat za kvalifikacije. U eliminacijama sam prvo pucala protiv cure iz Kazahstana. Pucale smo dosta slično. Prvi meč mi je uvijek najstresniji jer mi je to zapravo ulazak u raspucavanje. To mi je bio najteži meč. Nakon toga sam išla na Savannahu Vanderwier iz Amerike. Protiv nje sam pucala prošle godine u finalu za treće mjesto na field SP-u u Cortini i izgubila sam za jedan poen i zato sam htjela stisnuti baš protiv nje. Nakon toga sam pucala protiv Ruskinje Elizavete Koroleve, protiv nje sam pucala prije tri godine u finalu za zlato i također izgubila te sam bila druga, zato sam također htjela protiv nje stisnuti. U polufinalu sam pucala protiv Talijanke Elise Roner, protiv koje sam dvaput ili triput zaredom izgubila u finalu za zlato i također sam htjela stisnuti protiv nje i uspjelo mi je. U finalu sam išla na ukrasnu mladu devojku Ipek Tomruk iz Turske koja je jako talentirana i znala sam da trebam pucati najbolje što mogu i uspjelo mi je - tako je Amanda Mlinarić ukratko opisala svoj put prema zlatnoj medalji na nedavno održanom Svjetskom juniorskom prvenstvu u streličarstvu u Madridu na današnjem svečanom prijemu kojeg je za nju organizirao gradonačelnik Varaždina, Ivan Čehok te još jednom naglasio da će nastaviti podržavati rad mlade sportašice koja bi za devet godina mogla biti još jedna olimpijska prestavnica za Varaždin.

- Mi i inače podržavamo Varaždinski streličarski klub i pomažemo, ovo je sad već treći prijem od kada sam ja tu ponovno gradonačelnik, znači pratimo Amandu jer je riječ o jednoj stvarno vrhunskoj sportašici i krasnoj devojci koja dnevno trenira i po pet sati u jednom viteškom sportu koji ima svoju povijesnu tradiciju i u Varaždinu. Sasvim sigurno je da ovo jedan od najvećih uspjeha varaždinskog sporta. Biti svjetski juniorski prvak nije mala stvar, a već sada je i među prvih 16 u seniorskoj konkurenciji. Dakle jedna sjajna sportašica, koja će sigurno biti sjajna ambasadorica grada Varaždina - rekao je Čehok.

Amanda nije gotova s velikim natjecanjima za ovu godinu te je još očekuje i nastup na Europskom prvenstvu u fieldu koje će se održati u listopadu gdje brani europsku titulu, a do kraja njene karijere možemo očekivati i nastup na Olimpijskim igrama, vjerojatno 2028. godine, u što je uvjeren njen trener Cvijetoslav Zorman.

- Ovo je prvo svjetsko zlato u našem sport u našem gradu. Potrebno je tri do četiri sata dnevno treninga, plus malo razgovora, malo mentalne pripreme, uvjeravanja da smo najbolji i da znamo da se ostvari ovakav rezultat. Jednostavno tako par godina uz trening na vrućini +36 . Složeni luk je zapravo najpopularnije disciplina jer je to današnjoj generaciji mladih ljudi interesantno i to je tehnički luk jer ima male kotače na luku. Sada se radi pritisak prema svjetskog federaciji da ubaci taj složeni luk na Olimpijske igre i ja vjerujem da će to 2028. biti na OI i da će ona biti na tim igrama i da se bude borila za medalju - objasnio je Zorman.

Grad je Amandi danas uručio i posebno priznanje za njen uspjeh na prvenstvu.

_DSC7891.jpg

_DSC7887.jpg

_DSC7874.jpg

_DSC7848.jpg

_DSC7837.jpg

_DSC7827.jpg

_DSC7823.jpg

Video sadržaj