Vatrometom i bakljadom kod Starog grada White Stonesi nastavili obilježavanje 30. godina postojanja

| 3.3.2020. u 20:32h | Objavljeno u Sport

Bakljadom i vatremetom sa Starog Grada u 20 sati i 30 minuta večeras je nastavljeno obilježavanje 30 godina navijačke skupine White Stones. Ideja o stvaranju ove navijačke skupine javila se 1989. godine, dok se službenim danom osnivanja ove navijačke udruge smatra 3. ožujka 1990., kada su, na prvenstvenoj utakmici između NK Varteks i NK Zagreb, White Stonesi prvi put organizirano bodrili svoj klub.

Počasni predsjednik, ujedno i autor njihove himne je hrvatski glumac Ljubomir Kerekeš, dok je predsjednik White Stonesa, a udruga trenutačno broji oko 120 članova.

Zbog nezadovoljstva stanjem u nekadašnjem prvoligašu Varaždinu većinom pripadnici White Stonesa osnovali su 29. travnja 2011. novi klub NK Varteks, koji se natječe u Trećoj HNL Sjever. Počasni predsjednik, ujedno i autor njihove himne je hrvatski glumac Ljubomir Kerekeš, dok je predsjednik White Stonesa Domagoj Njegovec, a udruga trenutačno broji oko 120 članova.

Obilježavanje 30. godina postojanja počelo je u subotu, organiziranim odlaskom na prvenstveni susret u Orahovici, a nastavit će se u subotu, kada će Varteksa na stadionu Sloboda u prvenstvenoj utakmici ugostiti Viroviticu.