FOTO: Održan 3. memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje Željka Putara Grdaka i Romana Ribića Foto: Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec

FOTO: Održan 3. memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje Željka Putara Grdaka i Romana Ribića

| 19.8.2018. u 18:18h | Objavljeno u Sport

DŠR Lančić Knapić pobjednik memorijalnog turnira u čast poginulih hrvatskih branitelja iz Ivanca Željka Putara Grdaka i Romana RibićaEva i Ana najbolje u mlađem dobnom uzrastu

U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec na terenu kod Tenis centra Ivanec održan je 6. otvoreni i 3. memorijalni turnir u odbojci na pijesku u spomen na poginule hrvatske branitelje Željka Putara Grdaka i Romana Ribića.

Turnir je odigran u dvije kategorije, za igračice 2005. godište i mlađe koje su igrale sustavom igre „dva na dva“ te seniorski turnir sa sustavom „tri na tri“ gdje je svaka ekipa nastupila u kombiniranom sastavu sastavljena od dva muškarca i jednom ženom ili obrnuto.

U uvodnom dijelu pred početak turnira prigodno su se obratili Gordan Hudoletnjak, predsjednik ŽOK Ivanec, Ljudvek Cikač, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, te Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, koji je turnir proglasio otvorenim.

Otvaranju su nazočili članovi obitelji Željka Putara Grdaka i Romana Ribića, potom predstavnici organizatora, Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, pa HVIDR-e Ivanec, Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, djeca-sportaši i njihovi roditelji te drugi.

Na turniru igračica 2005. godišta i mlađeg nastupilo je 15 ekipa, a prvo mjesto osvojila ekipa pod nazivom 'Eva i Ana', za koju su igrale Eva Vinko i Ana Mašić, druge su bile Dora Rogina i Tea Čorko, dok su treće mjesto zauzele Dora Uroić i Maja Ivanović, članice HOK Dubrava Zagreb.

Medalje trima najboljim ekipama uručio je Boris Ribić, brat pokojnog Romana.

Nakon turnira mlađih dobnih uzrasta održan je seniorski turnir na kojem je nastupilo 12 ekipa.

Prvo mjesto osvojila je ekipa DŠR Lančić Knapić u sastavu Martin Anđel, Erika Kljunić i Karlo Jakopović koja je u uzbudljivom finalnom susretu svladala „Ju end aj“ (Jurica Novak, Andriana Videc i Ivan Hrg) sa 2:0 u setovima (15:12,17:15).

Treće mjesto osvojila ekipa „Svi smo mi Vedran Vrbanec“ u sastavu Vanja Kušen, Vedran Vukić i Ela Ptiček.

Medalje najuspješnijim ekipama uručili su Gordan Hudoletnjak, potom Juraj Putar Grdak, brat pokojnog Željka, te Boris Ribić, brat pokojnog Romana.

Po završetku ovogodišnjeg turnira organizatori su najavili nastavak tradicije, uz neke novitete koje se planiraju uvesti već naredne, 2019. godine.

Željko Putar Grdak život za Domovinu položio je 16. srpnja 1991. godine u Viduševcu kod Gline kao pripadnik 2. Gbr Grom.

Romano Ribić poginuo je 14. kolovoza 1995. kod Bosanskog Grahova kao pripadnik 7. Gbr Puma.