Vaterpolo u Varaždinu: Predstavnici U-20 reprezentacija posjetili Gradsku vijećnicu Foto: Grad Varaždin

Vaterpolo u Varaždinu: Predstavnici U-20 reprezentacija posjetili Gradsku vijećnicu

Varaždinske vijesti | 12.7.2019. u 11:43h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Gradskoj vijećnici u petak se održao prijem za predstavnike U-20 vaterpolo reprezentacija iz Grčke, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koje će ovog vikenda sudjelovati u prijateljskom vaterpolo turniru na varaždinskim Gradskim bazenima u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Kuvajtu. Mlade vaterpoliste primio je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar te im poželio ugodan boravak u Varaždinu.

- I ove godine izdvojili smo mnogo više iz proračuna upravo za sport, čak oko milijun kuna više u usporedbi s prethodnim godinama, a dolaskom mnogobrojnih reprezentacija u Varaždin potvrđuje se ispravnost naših odluka. Naš bazen zadovoljava sve uvjete koje mora zadovoljiti i sve standarde koji su potrebni za organizaciju ovakvog natjecanja. Zajedno s ravnateljem Gradskih bazena Varaždin i dalje ćemo raditi na tome da se poboljšaju uvjeti za sportaše. Drago nam je da smo ponovo prepoznati kao sportska destinacija i da sportaši dolaze i koriste naše kapacitete - rekao je zamjenik gradonačelnika.

Prijateljski turnir je krenuo već danas, Grčka je svladala Srbiju 9:8, a Hrvatska će u 12 sati igrati protiv Mađarske. Mađarska i Srbija igraju u 18 sati, a u zadnjoj utakmici dana nas u 20 sati čeka susret Hrvatske i Crne Gore. Sutra će u 10 sati igrati Grčka i Mađarska, u 12 sati Srbija i Crna Gora, u 18 sati Grčka i Crna Gora i u 20 sati će igrati Hrvatska i Srbija. U nedjelju su na rasporedu samo dvije utakmice, Hrvatska protiv Grčke u 9 i 30 sati te Crna Gora protiv Mađarske u 11 i 30 sati.