Varteksova utakmica „Stari – Mladi“ u Jalkovcu od 18 sati

| 25.5.2016. u 13:43h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Danas službeno počinje „Varteksov tjedan“, ciklus nogometnih događanja kojim NK Varteks i građanska inicijativa "ZA Varteks" zajednički obilježavaju 5 godina NK Varteksa (osnovanog 29. svibnja 2011. godine), ali i 85 godina od osnutka kluba koji je proslavio Varaždin kao grad nogometa i u Hrvatskoj i u Europi, starog kultnog NK Varteksa (osnovanog 3. lipnja 1931. godine).

Danas poslijepodne, od 18 sati, u Jalkovcu će se igrati prva slavljenička utakmica. Na jednoj će strani biti aktualna momčad četvrtoligaša, trenutačno sedmoplasirane momčadi MŽNL, a s druge strane selekcija igrača koji su u proteklih pet godina branili boje najgledanijega kluba u Varaždinskoj županiji.

Zaigrat će u toj momčadi Kastel, Jelenski, Vidaček, Simon, Kostelac, Drožđek, Ježovita, Poljan, Posinovec, Seidl, Šprem, Varga, Nježić, Ričko, Bosilj, braća Matučec, Tuđan, Domiter, Solić, Leskovar, Zajec..., a nakon same utakmice priprema se velika fešta.

Podsjetimo, „Varteksov tjedan“ nastavit će se u nedjelju, 29. svibnja, na sam rođendan NK Varteksa, dok je središnji događaj, barem što se interesa šire javnosti tiče, u srijedu 1. lipnja, kad će na stadionu NK Varteksa istrčati mnoštvo renomiranih nogometnih imena, današnjih internacionalaca i općenito profesionalaca poniknulih u Varteksovoj školi nogometa.