Varteks današnji susret neće odigrati na stadionu Sloboda već u Svetom Martinu na Muri Foto: Dražen Novosel

Varteks domaćin u Svetom Martinu na Muri, Podravina gost lidera prvenstva

| 26.9.2020. u 08:59h | Objavljeno u Sport

U sklopu 6. kola Treće HNL Sjever nogometaši Varteksa će danas biti domaćini sastavu Graničara iz Đurđevca, a utakmica će se igrati u 15 sati i 30 minuta na igralištu Poleta u Svetom Martinu na Muri, jer je odlukom disciplinskog suca Treće HNL Sjever igralište SC Sloboda suspendirano do okončanja postupka, a zbog događaja nakon susreta prošlog, 5. kola između Varteksa i Radnika iz Križevaca.

Varteks će stoga današnji susret odigrati na terenu Poleta jer je za 6. kolo morao prijaviti teren koji je najmanje 20 kilometara udaljen od Varaždina. Trener Varteksa Želimir Orehovec prije najave današnje utakmice osvrnuo se na treći poraz zaredom koji je Varteksu nanio Radnik iz Križevaca.

- Ta utakmica je iza nas. Dosta smo si i sami krivi, neću komentirati suđenje. S novim tjednom okrenuli smo se i novom suparniku Graničaru. Igračima protiv Radnika ne mogu ništa zamjeriti, ni trud ni zalaganje, sve je bilo na razini, čak i s dva igrača manje. Malo nas i nesreća prati, ali nema nikakve panike – rekao je Orehovec. Bodovna razlika između Graničara i Varteksa nije velika ni nedostižna.

- Igrat ćemo u Svetom Martin na Muri protiv Graničara koji ima sedam bodova, a mi imamo četiri tako da te jedan rezultat i pobjeda mogu sasvim vratiti u 'gornji dom'. Sve se može nadoknaditi jer je mnogo utakmica pred nama. Naš cilj je uhvatiti šesto mjesto. Za Graničar nam se vraćaju Ivan Režić i Dominik Masten, nema Nježića, Kukeca i Težačkog (posljednje dvojice zbog crvenih kartona) – istaknuo je trener Varteksa.

- Dat ćemo sve od sebe za tri boda da dobijemo malo mira. Istina, ne igramo na Slobodi, ali nama domaćinski teren i tako nije Sloboda, tako da nam je svejedno gdje igramo. A ove donesene odluke od komisije moramo prihvatiti - zaključio je Orehovec.

Momčad ludbreške Podravine će danas biti gost i to vodećem sastavu lige, Mladosti iz Ždralova.