Trener Varteksa Želimir Orehovec vjeruje da će danas imati na raspolaganju 13 igrača Foto: Dražen Novosel

Varteks danas dočekuje Polet, a Orehovec najavljuje: Igrat će oni koji će imati vremena

| 11.11.2020. u 09:58h | Objavljeno u Sport

Na varaždinskom stadionu Sloboda danas će se igrati odgođena utakmica 10. kola Treće HNL Sjever između Varteksa i Poleta iz Svetog Martina na Muri. Momčad Varteksa posljednji je prvenstveni susret odigrala u Bjelovaru,17. listopada, susret 9. kola, kada je izgubila 1:0 i zbog jednog zaraženog igrača domaćeg sastava nakon te utakmice 14 igrača Varteksa završilo je u desetodnevnoj samoizolaciji.

Trebali su igrači Varteksa igrati utakmicu 11. kola s Tehničarem u Cvetkovcu, ali je njihov sastav bio u samoizolaciji pa je susret odgođen. Prvu utakmicu nakon duljeg vremena Varteks će igrati danas u 13 sati i 30 minuta, bez nazočnosti gledatelja. Rani početak utakmice za radnih dana veliki je problem za amaterske klubove, gdje igrači nisu profesionalci, no to očito ne brine vodstvo lige.

- Uopće ne znam tko će igrati danas jer utakmica je u pola dva,a imam četiri studenta, igrači nam rade i idu u srednju školu, tako da će igrati oni koji će imati vremena. Deset dana smo bili u samoizolaciji i igrači u tom periodu nisu trenirali, a sada bi trebali igrati u ritmu srijeda - subota - srijeda. Ne znam kako će to izgledati. Vjerujem da ćemo u srijedu skupiti 13 igrača, među kojima neće biti Nježića zbog ozljede, ali ne uzrujavam se, oni koji će istrčati borit će se za Varteks - rekao je trener Varteksa Želimir Orehovec.