Varaždinu došla dva igrača, a Kovačević uoči Hajduka najavljuje: Dat ćemo sve od sebe da razveselimo svoje navijače Foto: Dražen Novosel

Varaždinu došla dva igrača, a Kovačević uoči Hajduka najavljuje: Dat ćemo sve od sebe da razveselimo svoje navijače

| 28.7.2022. u 10:55h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina napustio je Mateo Topić, koji je otišao na posudbu u Sesvete, a stigli su Mato Stanić (24), igrač Rijeke koji će u Varaždinu biti na posudbi, a ugovor s klubom potpisao je krilni napadač Lovro Banovec (20), dosadašnji igrač Intera iz Zaprešića.

Oba igrača konkurirat će za subotnji susret 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, u kojem će suparnik biti Hajduk, a utakmica će početi u 21 sat.

Za utakmicu vlada veliki interes. Prodaja ulaznica je danas do 14 sati te od 17 do 19:30 sati na Ticket Pointu kod sjevernog dijela stadiona. Ulaznice za tribinu Loža A su rasprodane dok su posljednje ulaznice za Lijevo i Desno na zapadnoj tribinu u prodaji.

- Veselimo se ovom susretu protiv Hajduka, naročito nakon pobjede nad Istrom 1961, gdje je naša pobjeda bila zaslužena i gdje smo odigrali dobru utakmicu, za razliku od prvog kola. U dobroj i mirnoj atmosferi pripremamo se za dolazak Hajduka. Znamo što je Hajduk u hrvatskom nogometu i uopće ne želim stavljati nikakav pritisak na svoje igrače. Svi pričaju o tom susretu, ulaznice se dobro prodaju i za očekivati je da će stadion biti popunjen gotovo do posljednjeg mjesta, a mi ćemo se pripremiti da budemo dobar suparnik i da pokušamo nešto napraviti protiv favorita u ovom susretu, sastavu Hajduku. Igramo kod kuće i nikoga se ne bojimo, cijenimo i poštujemo Hajduk, ali dat ćemo sve od sebe da razveselimo svoje navijače - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Uoči subotnjeg susreta momčad Varaždina odigrala je jučer u Austriji prijateljski susret s prvoligašem iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, momčad FC Sharjah rezultatom 2:1, golovima Posavca i Vugrinca.

- Moram pohvaliti igrače koji su jučer igrali, a riječ je o onima koji su manje igrali protiv Istre 1961 ili uopće nisu dobili minutažu. Riječ je o viceprvaku UAE, s igračima s milijunskim ugovorima i jako sam zadovoljan onim što smo prezentirali. Vidi se da je konkurencija iz dana u dan sve jača i bolja. Mi smo još ekipa u stvaranju, igrači se bore, daje svu od sebe i to me veseli kao trenera. Glava me boli koga staviti u sastav na subotnjem susretu, a samo 16 ih može igrati. Vjerujem da će svih 16 biti na visini zadatka i da ćemo pogoditi kod odabira igrača - naglasio je Kovačević.

Šego je ovaj tjedan počeo trenirati i također će biti u konkurenciji za sastav.

- Šego je ovaj tjedan počeo s nama trenirati, a jedino nedostaju ozlijeđeni Škaričić i Domjanić, koji je ovaj tjedan počeo individualno trenirati i još mu treba 7 do 10 dana da bi se vratio u trening s ekipom. Vidjet ćemo hoće li Šego biti od početka u sastavu, jučer je igrao pola sata, a do utakmice ćemo odlučiti o njegovoj minutaži. Svi ostali su zdravi, jako dobro treniraju i jedva čekaju početak utakmice - rekao je Kovačević.