Utakmica ima veliku važnost za obje momčadi Foto: Krešimir Đurić

Varaždinu bod u današnjem susretu s Istrom 1961, posljednjih 10 minuta igrali s igračem manje

| 26.4.2021. u 19:52h | Objavljeno u Sport

Kraj susreta, završilo je 1:1, golovima iz prvog poluvremena, a strijelci su bili Hara u 17. i Posavec u 34. minuti nadmetanja.

93. minuta korner za Istru s lijeve strane, prekršaj za Varaždin.

Igrat će se 3 minute sudačke nadoknade vremena.

U 90 minuti korner za goste. ništa od opasnosti po gol.

U 89. minuti kod Istre igru je napustio Navarro, a ušao Hujber, a kod Varaždina Posavec je izašao a ušao Kolarić.

U 89. minuti opomena Seniću.

U 84. minuti dvije izmjene kod Istre, ušli su Špoljarić i Šipoš, a izašli Levitt i Gržan. Trener gostiju pojačava napad.

U 83. minuti opomena za Galilleu.

U 82. minuti druga opomena za Djoua, njemu je to druga opomena što znači da će Varaždin zadnjih 10 minuta biti s igračem manje,slobodan udarac za Istru lopta je ispala Horkašu ali je rasšišćena situacija.

U 78. minuti korner za Varaždin s desne strane,.prekršaj u napadu nekog od igrača Varaždina, nema opasnosti po gol Istre 1961.

U 77. minuti Senić je loptu ubacio s desne strane na pet metara od gola uklizao je Benko i prebacio gol.

U 73. minuti dvije izmjene kod Varaždina igru su napustili Memija i Obregon, a ušli Novoselec i Benko.

u 72. minuti opomena Levitu zbog prekršaja nad Posvacem pred golom Istre 1961. Slobodan udarac za Postonjskog s lijeve strane, s oko 25 metara. Pucao je Postoinjski po golu zamalo pored gola.

U 68. minuti korner za Istru 1961 s desne strane, lopta je u rukama Horkaša.

U 67. minuti izmjena kod istre izašao je Ivančić, a ušao Perera.

U tijeku je 66. minuta i dalje je 1:1.

U 60. minuti slobodan duarac za Varaždin s oko 25 metara lijevo iskosa. Kod lopte je Postonjski, koji je ubacio pred gol za Herreru, ali ovaj nije glavom zahvatio loptu kod druge vratnice gola gostiju.

U 54. minuti slobodan udarac za Varaždin s oko 30 metara, Postonjski je pucao po zemlji, ali neprecizno.

U 53. minuti velika prilika za Istru, Djou se okliznuo pred svojim kaznenim prostorom, Gonzalez ušao u kazneni prostor po lijevoj stranj, ali je srećom Ćelić blokirao dodavanje pred gol.

U tijeku je 51. minuta do sada nije bilo opasnosti pred jednim ili drugim golom.

Počelo je drugo poluvrijeme, sa centra je krenula momčad Varaždina.

Uoči drugog dijela vidljivo je da na travnjaku nema Pece. Umjesto njega u nastavku je na terenu Herrera.Kod gostiju umjesto Bandea na terenu je Gonzalez.

Kraj prvog dijela na odmor se odlazi s 1:1, golovima Hare u 17. minuti i Posavca koji je izjednačio u 34. minuti susreta. U prvom dijelu Varaždin je imao tri udarca prema golu od kojih je jedan bio u okvir gola, a gosti su imali 2 udarca i oba u okvir gola. U kornerima je bilo 1:2,a u posjedu lopte 47:53 posto.

Opomena za Pecu zbog prekršaja nad Šutalom.

Minuta sudačke nadoknade vremena.

U 43. minuti korner za Varaždin s desne strane. Nema opasnosti po gol Istre. Varaždin nakon postignutog gola ima više loptu u nogama.

U 40. minuti nakon ubačaja  Posavca s desne strane pred gol istre Obregon je pucao sa 7 metara glavom zamalo pored gola.

GOOOOOOL U 34. minuti Varaždin je izjednačio na 1:1, a strijelac je bio Ivan Posavec. Postonski je u desnu stranu izbacio loptu za Memiju, koji se spustio prema kaznenom prostoru i ubacio po zemlji u sredinu, gdje je lopta na drugoj stativi došla do Posavca, koji ju je iz blizine poslao pod gredu gola Lučića.

U 30. minuti opomenut je Hara zbog prekršaja nad Posavcem. Slobodan udarac za Varaždin. Kod lopte je Postonjski.Ubačaj u kazneni prostor, Senić je pao, ali kaznenog udarca nema.

U 27. minuti opomena za Djoua, zbog prekršaja nad Bandeom pred golom Horkaša. Slobodan udarac za Istru 1961 na 24 metra od gola. Kod lopte je Blagojević. Lopta je završila u živom zidu.

U 23. minuti srušen je Bande pred golom Varaždina na oko 23 metra desno iskosa. Levitt je kod lopte. Lopta je išla točno u ruke Horkaša.

U 21. minuti kontra Varaždina, Peco je izbacio u napad za Obregona, kojeg je po lijevoj strani napada Varaždinaca srušio Navaro, ali Bel nije pokazao na slobodan udarac za Varaždin na oko 25 metara od gola.Dojam je da je Varaždin oštećen u ovoj situaciji.

U 17. minuti prema golu Varaždina pucao je Bande, ali je Ćelić blokirao loptu, koja je otišla i kormer. Iz kornera Blagojević je ubacio u kazneni prostor, gdje u u skoku bio Hara i glavom pogodio mrežu Horkaša, poslavši loptu u njegovu desnu stranu gola.

u 15. minuti Senić je u desnu stranu napada Varaždina izbacio loptu za Obregona, koji je ušao u kazneni prostor istre 1961, i uputio loptu prema sredini kaznenog prostora, gdje nije bilo njegovih suigrača.

U 12. minuti prvi kormer za Istru 1961 s desne strane. Nema opasnosti po gol Varaždina, Ivančić je u padu u kaznenom prostoru Varaždina igrao rukom.

U 10. minuti brza kontra Istre 1961 po lijevoj strani, Gržan je pobjegao, ušao u kazneni prostor i ubacio pred gol gdje je tražio Navara, ali je lopta bila prejaka i otišla izvan granica igrališta. Sreća za Varaždin.

U tijeku je 7. minuta, lopta je trenutačno malo više u nogama igrača Istre 1961.

Već u 2. minuti napad Istre 1961, udarac Hare iz kaznenog prostora po zemlji, Horkaš je obranio ali bilo je zaleđe.

Prvi su s centra krenuli igrači Istre 1961. Varaždin ima gol na sjevernom dijelu stadiona.

Sudac je Dario Bel iz Osijeka, pomoćnici su mu Kruno Šarić iz Županje i Dino Knez iz Osijeka, a četvrti je sudac Tino Krečak iz Velike Gorice, VAR sudac je Duje Strukan iz Splita, a njegov asistent je Goran Perica iz Šibenika

Trener Varaždina Zoran Kastel odlučio je susret početi sa slijedećih 11 igrača: Horkaš, Memija, Senić, Ćelić,Pellumbi, Postonjski, Djou, Đurasek, Posavec, Peco i Obregon. Na klupi su Zelenika, Benko, Glavina, Kolarić,Herrera, Novoselec,Stolnik, Tkalčić i Elezi. Varaždin je u plavim dresovima.

Trener Istre 1961 Danijel Jumić počeo je sa sastavom: Lučić Šutalo,Tomašević, Galilea, Gržan, Blagojević, Levitt, Ivančić, Navarro, Hara, Bande. Istra 1961 je u žutim majicama i zelenim gačicama,

U 17.59 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu po kišovitom vremenu počeo je vrlo važan susret 31. kola HT Prve lige između Varaždina i Istre 1961.