Igrač Starra Ronald Ređep Foto: Martin Novosel

Varaždinski Starr slavio u Dubrovniku i na korak je do obrane naslova prvaka Hrvatske

| 8.4.2019. u 10:23h | Objavljeno u Sport

Stolnotenisači varaždinskog Starra poveli su u finalu prvenstva Hrvatske. Na jučerašnjem gostovanju u Dubrovniku Varaždinci su pred punom dvoranom u Gospinom polju slavili nad Libertas Marinkolorom s 4:2 i napravili veliki korak do obrane naslova prvaka Hrvatske.

Bio je to dosta neizvjestan susret bez obzira što domaćini nisu mogli računati na ozlijeđenog Juzbašića te su Varaždinci u startu bili u prednosti dvije pobjede. Nakon što je Juzbašić predao svoj susret uslijedio je niz domaće momčadi, Simović je s 3:0 svladao Ređepa, a istim rezultatom je i Japec nadigrao gostujućeg najjačeg igrača Tan Ruiwua.

Slijedili su parovi, Simović i Japec su poveli 1:0, no ne zadugo jer su Ređep i Tan Ruiwu osvojili sljedeća dva seta. Odluka je pala u petom setu, a varaždinski dvojac ga je osvojio s 11:7. Kod vodstva od 3:2 za Starr Amiri Nia je poveo 2:0 protiv Japeca. Igrač domaćih se uspio vratiti, izjednačio na 2:2, ali Iranac u redovima Varaždinaca je peti set slavio s 11:9 za važnu pobjedu svoje momčadi. Drugi susret igrat će se u Varaždinu u srijedu, 10. travnja, u Areni Varaždin od 17 sati.