Atletska su natjecanja održana na stadionu Sloboda

Varaždinski srednjoškolci najbolji na domaćem 13. sportskom susretu triju gradova

| 12.10.2017. u 18:31h | Objavljeno u Sport

Varaždin je danas bio domaćin 13. Sportskom susretu triju gradova – Lendave, Zalaegerszega i Varaždina. Bio je to prvi susret učenika srednjih škola iz triju gradova u Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj u ovoj školskoj godini.
U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina mladi su se sportaši natjecali u atletici i kuglanju, u obje konkurencije, i mladića i djevojaka.
- Cilj ovih susreta je duženje djece i uspostavljanje veza između tri grada i tri nacije. Dobrosusjedsku suradnju njegujemo kroz sportske susrete što je možda i najbolji način povezivanja mladih. Održavanje susreta već 13. godinu najbolji je dokaz da to funkcionira -  istaknula je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u Zajednici.

Luka Ilčić, učenik varaždinske Prve gimnazije, prvi je put sudjelovao na ovim susretima, u skoku u dalj na poziv svog atletskog trenera.
- Iako je ovo sportsko natjecanje, rezultat nije toliko u prvom planu. Važnije je druženje i upoznavanje. Zato je i atmosfera opuštenija nego na 'pravom' natjecanju - rekao je Luka.

U atletskim natjecanjima na stadionu „Sloboda“, u trčanju na 100 i 800 metara, u bacanju kugle i u skoku u dalj, najuspješniji su bili Varaždinci, ispred kolega iz Zalaegerszega i Lendave. I u natjecanju u kuglanju, održanom u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi, poredak je bio jednak. Tako je i ukupni poredak na kraju bio: Varaždin, Zalaegerszeg, Lendava.

Varaždinske kuglače vodili su Darinka Bunić i Samir Borčak, a atletičare Nenad Pavliček. Nakon Varaždina, srednjoškolci iz triju gradova susrest će se u Lendavi,  gdje će se natjecati u odbojci i streljaštvu, a potom u Zalaegerszegu, koji će biti domaćin natjecanjima u nogometu i košarci.