Varaždinski bejzbolaši sudjelovali u mini kampovima hrvatske seniorske reprezentacije

VV | 8.9.2021. u 11:20h | Objavljeno u Sport

Kako je i najavljeno iz Baseball Kluba "VINDIJA", a nakon još jedne odlične organizacije 23.Međunarodnog turnira za mlađe kategorije "Vindi Iso Sport 2021" s prvim danima mjeseca rujna kreće nastavak baseball sezone i službenih natjecanja.

Tokom kolovoza bio je aktivan i dio seniorske A ekipe, čiji članovi su sudjelovali u nekoliko mini kampova hrvatske seniorske A reprezentacije pred nastup na Eropskom A Prvesntvu. Upravo taj dio igrača kreće među prvima sa daljnjim aktivnostima i nakon posljednjeg okupljanja u Splitu te zatim u Karlovcu, poznati je i finalni roster reprezentacije, a varaždinski baseball klub može biti opravdano ponosan jer će čak pet prvotimaca nastupiti u reprezentaciji.

Tako su svoju ulogu kvalitetno opravdali i zaslužili mjesto u reprezentaciji slijedeći igrači Baseball Kluba "Vindija": Rene Bodalec, Petar Juričić, Karlo Kos, Nino Kruhek i Borna Strelec. Ovdje treba izdvojiti da će debitantsku ulogu u reprezentaciji imati Petar Juričić i Rene Bodalec.

Europsko A Baseball Prvenstvo 2021 održati će se od 12.-19.09.2021. u talijanskoj regiji Piemonte te tamošnjim gradovima Torino, Settimo i Avigliana. Ukupno će nastupiti čak šesanest najboljih europskih reprezentaciji podijeljenih u četiri skupine, a Hrvatska se nalazi u skupini sa Španjolskom, Njemačkom i Ukrajinom dok će prolazak grupne faze natjecanja i prelazak u slijedeći krug osigurati prve dvije reprezentacije iz svake skupine. Prema odnosu snaga Hrvatska će prolaz dalje tražiti pobjedama u utakmicama protiv Njemačke i Ukrajine