Varaždinske Vidre ponovno briljirale na međunarodnom natjecanju u Sloveniji

| 25.4.2023. u 16:09h | Objavljeno u Sport

U Velenju, u bazenu dugom 25 metara, održao se Para swimming Open, međunarodno natjecanje u paraplivanju u okviru 34. memoriala Boštjana Mariniča u organizaciji ZSIS PK Šport invalidov , Bazen Velenje i Plavalni Klub Velenje, Rdeča dvorana Velenje.

Na natjecanju je sudjelovalo 84 plivačica i plivača iz Slovenije, BIH i Hrvatske,a među njima i šestero predstavnika varaždinskog Plivačkog kluba Vidra.

Nastupili su stariji senior Nikola Dodoš, mlađa seniorka Borna Obradović, stariji junior Franjo Krog, mlađi junior Ivan Kliškinjić, mlađi kadeti Edo Kokijer i Nikola Modrića uz vodstvo trenera Siana Leona Thiasa, mentorstvo Višnje Bunić i asistenciju Ivane Žimbrek.

Ivanu Kliškinjiću, Edi Kokijeru i Nikoli Modriću to je bilo prvo natjecanje. Šest plivača odradilo je 8 starteva raspoređenih u 3 discipline: 50 metara kraul, 50 metara leđno, 25 metara kraul.

Nikola Dodoš plivao je 50 m kraul i 50 m leđno u klasi S18. Na 50 m leđno osvojio je 1. mjesto među starijim seniorima.

Borna Obradović plivala je 50 m kraul i 50 m leđno u klasi S18. Na 50 m kraul popravila je svoje najbolje vrijeme za 5 sekundi i postigla svoj osobni rekord. Na 50 m leđno osvojila 3. mjesto među seniorkama.

Franjo Krog plivao je 25 m kraul i osvojio 3. mjesto. Edo Kokijer plivao je 25 m kraul i osvojio 1. mjesto. Nikola Modrić plivao je 25 m kraul i osvojio 2. mjesto.

U klubu se veseli i puni optimizma raduju idućem natjecanju 20. svibnja, na 7. otvorenom regionalnom prvenstvu u paraplivanju – Zadar 2023.