Varaždinske sportske udruge upoznate s mogućnostima prijave projekata za Erasmus + Sport u 2022. godini

Varaždinske vijesti | 15.2.2022. u 15:07h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Ministarstva turizma i sporta te uz suorganizaciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u Varaždinu je održana besplatna jednodnevna radionica za potencijalne prijavitelje na Poziv Europske komisije za program Erasmus + Sport.

Sudionici radionice u Varaždinu upoznali su se sa svim relevantnim informacijama vezanim uz Poziv na prijavu projekta za Erasmus + Sport u 2022. godini te stekli primjenjiva znanja za prijavu vlastitih projekata.

U prvom dijelu radionice dobili su sve važne informacije o samom Pozivu i prihvatljivim aktivnostima, prijavi na portal Europske komisije te potrebnoj dokumentaciji.

U drugom dijelu sudionici su u manjim grupama, uz pomoć moderatora, imali prilike razraditi ključne elemente projektnih prijedloga u četiri ključna područja: suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva, neprofitna europska sportska događanja i jačanje kapaciteta u području sporta.

Na početku radionice obratila se voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za šport Marija Jurčević, dok je stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, zahvalila djelatnicima Ministarstva turizma i sporta na inicijativi održavanja stručne radionice te sportskim djelatnicima koji su se odazvali radionici.

„Izdvajanja za sport na lokalnoj i regionalnoj razini su ograničena, stoga je ovo izvrsna prilika da sudionici dobe informacije o mogućnostima i načinima prijave projekata za razvoj sportskih aktivnosti za koje smatraju da mogu pozitivno utjecati na zajednicu, grad, regiju ili čak cijelu zemlju“, naglasila je Sitar.

„Sport kao gospodarska djelatnost ima neograničen potencijal te se svako ulaganje u njega višestruko isplati, kako kroz poboljšanje zdravstvenog stanja građana, tako i kroz pozitivan učinak na druge sektore. Što više ulažemo u sport, to će nam se više isplatiti“, poručila je.

Detaljne informacije ovog Poziva, kao i uvjeti i kriteriji mogu se pronaći na mrežnim stranicama Europske komisije u Vodiču kroz program Erasmus + (https://erasmus-plus.ec.europa.eu/document/erasmus-programme-guide-2022), a tekst Poziva na: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:C2021/473/09&from=EN.
.