U Galerijskom centru po prvi puta se predstavio mladi varaždinski kipar Ivan Mladenović

| 16.1.2016. u 16:54h | Objavljeno u Društvo

Melankolija, Čekanje vječnosti, Pas boje sunca, nazivi su skupina skulptura kojima se u Galerijskom centru Varaždin, po prvi puta u rodnom gradu, predstavlja Ivan Mladenović.

Riječ je o akademskom kiparu koji je kiparstvo završio 2015. godine u klasi prof. Slavomira Drinkovića 2015. godine. Član je Likovne udruge Varaždin i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin. Iako je tek diplomirao taj iznimno nadareni Varaždinac autor je javnih skulptura u Vrsaru, Velikom trojstvu kod Bjelovara, nagrada za Tenisača godine, a dvije skulpture od bronce su mu i u fundusu muzeja Akademije likovnih umjetnosti.

Izložbom u Galerijskom centru Varaždin pobudio je ogromno zanimanje varaždinske likovne javnosti. U svojim djelima Mladenović inspiraciju crpi iz mezoameričke mitologije, psu kao vjernom pratitelju čovjeka na putovanju k onostranom ali i pojmom smrti na način kako je to promišljao Carl Gustav Jung te jeziku simbola, a u svom kiparenju zasad bira drvo kao materijal u kojemu kako sam kaže zasad pronalazi svoj najbolji način izražavanja.

Izložbu su otvorili Ivan Mesek i Ana Kaniški, a otvorena je do 28. siječnja.

mm22