Varaždinkama priznanja Hrvatskog kineziološkog saveza za 2016. godinu

| 16.11.2016. u 13:06h | Objavljeno u Sport

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu dodijeljena su priznanja Hrvatskog kineziološkog saveza za 2016. godinu. Jedna od deset diploma sa zlatnom značkom, za minimalno 10 godina staža, uručena je Ireni Premuž, a jednu od sedam zahvalnica sa zlatnom značkom, za minimalno 20 godina staža, primila je Marinka Mak.

Marinka Mak je rođena 1964. godine u Varaždinu gdje je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala je na Fakultetu za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu 1988. godine. Od početka profesionalne karijere zaposlena je u varaždinskoj Šestoj osnovnoj školi, a radila je i u PŠ Salinovec te OŠ Tužno. Obučavala je učenike u školi plivanja, vodi ih u škole u prirodi, na natjecanja, smotre, planinarenja, biciklijade. U varaždinskoj Udruzi kineziologa je od osnivanja.

Irena Premuž rođena je 1971. godine u Varaždinu, gdje završava osnovnu i srednju školu te diplomira na Fakultetu za fizičku kulturu 1995. godine. Od fakultetskih dana aktivna u vođenju grupnih fitness programa. Zaposlena je u OŠ „Ante Starčević“ u Lepoglavi gdje je i voditeljica Školskog sportskog društva. Također, jedna je od osnivačica i trenerica Ženskog odbojkaškog kluba „Lepoglava“. Dugogodišnja je članica varaždinske Udruge kineziologa.  

Susret hrvatskih kineziologa u Zagrebu bio je i prilika za Izbornu skupštinu HKS-a. Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije imala je troje delegata – Dubravka Baneka, predsjednika UKGVIVŽ-a iz OŠ Petrijanec, Dubravku Kunić, članicu Izvršnog odbora UKGVIVŽ-a iz Gospodarske škole Varaždin, i Nikolu Žganeca, bivšeg predsjednika UKGVIVŽ-a iz Medicinske škole Varaždin i Srednje škole Novi Marof.

Za novog predsjednika Hrvatskog kineziološkog saveza izabran je Goran Leko, profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a Dubravka Kunić izabrana je u novi Upravni odbora HKS-a.

Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije vrlo je aktivna te je za članove u rujnu ove godine organiziran seminar iz jedrenja, a u pripremi je seminar iz skijanja koji bi trebao biti održan u siječnju 2017.