Paula Šimunčić na postolju (sredina) Foto: AK Sloboda

Varaždinci na postoljima prve Međimurske trail utrke Čakovec-Štrigova

| 3.4.2018. u 08:52h | Objavljeno u Sport

Trkači i hodači iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Mađarske, njih više od 400 okupilo se na Uskrsni ponedjeljak na Trgu Republike u Čakovcu na prvoj Međimurskoj trail utrci ČakovecŠtrigova. Utrku je organiziralo Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće povodom 20 godina djelovanja društva.

Na stazi dugoj 10 km između Čakovca i Lopatinca kod žena je uvjerljivo pobijedila juniorka varaždinske AK SlobodePaula Šimunčić, s vremenom 49:22, ispred Patricije Maras – AK Sljeme, 51:04 i Štefice BubnjarićAK Varaždin, 55:03. Kod muškaraca je pobijedio veteran Josip Lacković – AK Varaždin sa 45:30 ispred Marka Kostanjevca iz Ptuja i Maria Horvata iz Malog Mihaljevca . U duljoj dionici Čakovec – Štrigova – 26,5 kilometara, kod žena je pobijedila Petra Kontić – AK Sljeme, 2:45:25 ispred Mateje Kaniški i Alenke Horvat obje iz AK Varaždin. Kod muškaraca slavio je Nikola Špoljar – AK Zabok, 2:00:08 ispred Igora Goričanca – AK Varaždin, 2:06:25 i Luke Špehara iz Varaždin Brega.

Pauli Šimunčić je ovo jedna od trening trka u nizu kojima će se nastojati izboriti za nastup u reprezentaciji Hrvatske na Prvenstvu Balkana i Europe u planinskom trčanju.