Ivan Čehok u salonu Gradske vijećnice ugostio Ivana Veštića i Ivana Domislovića i čestitao im na uspješnoj kandidaturi Foto: Martin Novosel

Varaždin za 2019. godinu dobio domaćinstvo Ekipnog prvenstva Europe u atletici

| 25.5.2018. u 15:40h | Objavljeno u Sport

Atletski klub Sloboda uspjela je u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom (HAS) u Laussani u Švicarskoj dobiti domaćinstvo Ekipnog prvenstva Europe 2. Lige koje će održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza 2019. godine na Sportskom centru Slobode. Velik je ovo uspjeh za Varaždin koji se prethodno već kandidirao za ovo natjecanje, ali su sada konačno dobili domaćinstvo.

- Ovo potvrđuje koliko je važno ulagati u promidžbu. Varaždin postaje grad s najvećim sportskim događajima u Hrvatskoj. Ove godine smo već imali nekoliko natjecanja, a sljedeće godine ćemo imati najveće atletsko natjecanje u Hrvatskoj. Tu će biti hrvatska reprezentacija i velik broj svjetskih i europskih rekordera i uvjeren sam da će grad biti dobar domaćin te da će nam osim sportskih uspjeha donijeti i turističke uspjehe - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok na prijemu u salonu Gradske vijećnice gdje je ugostio Ivana Veštića, predsjednika HAS-a, i Ivana Domislovića, predsjednika AK Slobode te im čestitao na uspješnoj kandidaturi za ovo natjecanje.

Varaždin će tako ugostiti ponajbolje atletičare i atletičarke svijeta, među kojima će biti popularna hrvatska atletičarka u bacanju diska Sandra Perković te veoma popularna domaća atletičarka u bacanju koplja Ludbrežanka Sara Kolak, koja se trenutno oporavlja od operacije lakta.

- Za domaćinstvo je bilo potrebno imati kvalitetne sportske objekte, smještajne kapacitete, geografske pozicije i povijest atletike, a sve to je imao grad Varaždin. Ponosni smo da smo u Hrvatsku za vrijeme mog mandata donijeli još jedno veliko natjecanje, a i lijepo je da će se natjecanje održati na 30. godišnjicu atletskog natjecanja juniora u Varaždinu - rekao je Veštić.

- Mi smo se već krenuli u internu mobilizaciju za organizaciju prvenstva. Već smo zaključili da ćemo trebati pomoć stručnih ljudi u drugim specijalnostima koje mi u klubu nemamo. Sve resurse imamo pod budnim okom, a preostaje nam da posložimo organizacijski odbori koji će biti operativni i koji će podijeliti zadatke i dužnosti za pripremu prvenstva tako da na godišnje odmore možemo otići mirni - zaključio je Domislović.