Varaždin u posljednjih 10 minuta slomio BSK-a, koji je drugi dio odigrao s igračem manje, i slavio 3:0 Foto: Krešimir Đurić

Varaždin u posljednjih 10 minuta slomio BSK-a, koji je drugi dio odigrao s igračem manje, i slavio 3:0

| 12.3.2022. u 14:53h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj utakmice, Varaždin je pobijedio BSK 3:0, slomivši otpor gostiju u posljednjih 10 minuta susreta. Golove su postigli Topić u 81., Brodić u 83. i Posavec u drugoj minuti nadoknade vremena. Postonjski u 87. minuti nije realizirao kazneni udarac.

Opomenut je Luka Škaričić.

Druga minuta sudačke nadoknade vremena, Teklić je u srcu kaznenog prostora sjajno odigrao za Posavca koji je izašao sam pred gol i poentirao za 3:0.

Igrat će se još 4 minute sudačke nadoknade vremena.

U 88. minuti Posavec je pucao snažno sa 17 metara, ali preko gola gostiju.

U 87. minuti kazneni udarac za Varaždin. Igrač BSK-a koji je bio u duelu s Posavcem u kaznenom prostoru igrao je rukom. Sudac je pokazao na bijelu točku, loptu je uzeo Postonjski, pucao u desnu stranu gola, no vratar Đilas pročitao je njegovu namjeru.

U 83. minuti 2:0 za momčad Varaždina, Akcija domaćina išla je po desnoj stranil, Kolarić je ubacio loptu pred gol gostiju, gdje se Berodić naklonio i glavom pogodio mrežu.

U 81. minuti korner s desne strane. Izveo ga je Topić, dodao na 18 metara za Postonjskog, ovaj vratio za Topića u desnoj strani kaznemnog prostora gostiju, koji je lijevom nogom pogodio suprotan kut gola Đilasa za vodstvo Varaždina od 1:0.

U 79. minuti korner za Varaždin s desne strane, lopta završava u rukama Đilasa.

U 78. minuti izmjena kod gostiju, umjesto Benića u igri je Lozić.

U 77. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Mekića u igri je Urata.

U 73. minuti pucao je Šego,lopta odlazi u korner.

U 70. minuti korner za Varaždin s desne strane, Posavec je u duelu s Kašikovićem pao u kaznenom prostoru, ali je sudac pokazao da se igra dalje.

U 65. minuti po dvije izmjene u obje momčadi. kod Varaždina igru su napustili Lusavec i Herrera, a uščli su topić i Brodić. Kod gostiju teren su napustili Čikvar i Ilić, a ušli su Kašiković i Bernobić.

U 61. minuti nakon dobre akcije Varaždina Kolarić je pucao s oko 20 metara daleko od gola Đilasa.

U 58. minuti korner s lijeve strane za domaće, ponovno bez opasnosti po gol Đilasa.

U 56. minuti opet korner za Varaždin s desne strane,nema opasnosti po gol BSK.

U 54. minuti korner je bio za Varaždin s desne strane, izveo ga je Postonjski, lopta je došla na 7-8 metara od gola na glavu Teklića koji je pucao, ali preko gola.

U 53. minuti opomenut je Postonjski zbog prekršaja nad Gbaneom.

U 49. minuti Šego je po desnoj strani ušao u kazneni prostor, zavrnuo u sredinu, lopta se odbila do Postonjskog koji je sa 16 metara pucao,lopta je došla na glavu Posavca, od kojeg je završila iznad gola BSK-a.

Uoči početka drugog poluvremena izmjene u obje momčadi. kod Varaždina igru je napustio Belcar, a ušao je Postonjski, a kod gostiju umjesto Ivana Mihaljevića u igri je Luka Mihaljević.

Kraj prvog poluvremena, u kojem nije bilo puno prilika, točnije Varaždin je imao jedan udarac u okvor gola i jedan preko gola, dok je gost imao jedan udarac u okvir gola Sentića. BSK je u završnici prvog dijela ostao s igračem manje jer je zbog dvije opomene pocrvenio Ivan Žutić.

Zbog prekršaja nad Mekićem na sredini terena Žutić je dobio drugu opomenu i morao napustiti teren, BSK je ostao s igračem manje.

Minuta sudačke nadoknade vremena.

U 45. minuti iz slobodnog udarca s oko 23 metara desno iskosa pucao je Teklić preko gola BSK-a.

U 44. minuti opomenut je Adam Benić zbog prekršaja s leđa nad Hererom pred golom gostiju. Slobodan udarac za Varaždin.

U 43. minuti sa 17 metara desno iskosa snažno je prema golu Varaždina pucao Hrvoje Ilić, ali je Sentić obranio udarac.

U 42. minuti opomenut je Tonio Teklić zbog prekršaja nad Benićem pre golom BSK-a.

U 41. minuti zbog prekršaja nad belcarom opomenut je Žutić.

U 37. minuti Mekić je ubacio s lijeve strane na pet metara od gola gostiju, gdje je golman Đilas bez poteškoća uhvatio loptu.

Varaždin ima više loptu u posjedu, ali bez opasnosti po gol gostiju.

U 30. minuti nakon dobre akcije Varaždina Posavec je pucao sa 16 metara, ali je udarac blokiran od gostujuće obrane i završio u rukama golmana Đilasa.

U 24. minuti opomenut je kapetan Mišić zbog prekršaja nad Teklićem na sredini terena gostiju.

U 18. minuti prvi korner na utakmici i to za goste s desne strane. Izveo ga je kapetan Mišić, koji je loptu poslao preko gola Sentića.

U tijeku je 9. minuta utakmice, za sada bez opasnosti po gol BSK i domaćina.

Sudačka četvorka je iz Zagreba, sudac je Ante Čulina, a pomažu mu Dario Kolarević i Marko Maloča, dok je četvrti sudac Ante Čuljak.

BSK je utakmicu počeo u žutim dresovima sa sljedećih 11 igrača:Đilas, Gbans,Majtanić, Čikvar, Ilić, Benić, Mihaljević, Žutić, Dobrijević, Periša i Mišić.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima u sastavu: Sentić, Karabatić, Herrera, Teklić, Posavec,Šego,Lusavec, Kolarić, Belcar, Mekić i Škaričić. Na klupi su Zelenika, Bagadur, Brodić, Crnčec, Postonjski, Topić, Urata. Domjanić i Senić.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 13 sati počeo je susret 20. kola Druge HNL između Varaždina i BSK iz Bijelog Brda.