Varaždin u derbiju klubova s Drave pobijedio 4:1 i prekinuo pobjedonosnu seriju Osijeka Foto: Krešimir Đurić

Varaždin u derbiju klubova s Drave pobijedio 4:1 i prekinuo pobjedonosnu seriju Osijeka

| 22.10.2022. u 19:02h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je pobijedio 4:1 i prekinuo pobjedonosnu seriju Osijeka, koji je u Varaždin došao s pet pobjeda u nizu.

GOOOL Samo minutu nakon što je ušao u igru Niko Domjanić pogodio je za vodstvo Varaždina od 4:1. U 90.+4 minuti Domjanić je pred golom iskoristio prolaz Joze Stanića po desnoj strani i ubačaj pred gol gdje se najbolje snašao Domjanić i loptu pospremio u mrežu za 4:1.

Treća minuta nadonade izašli su Teklić i Brodić, a ušli Belcar i Domjanić.

Osam minuta sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti korner za Osijek s lijeve strane. Velika prilika za Osijek, lopta je upućena glavom otišla zamalo pored gola.

U tijeku je 87. minuta Teklić je ostao ležati na travi, ipak se pridigao i nastavit će se susret.

U 82. minuti kormer za Varaždin s lijeve strane.

Utakmicu prati 1968 gledatelja.

U 80. minuti Izmjene i kod Varaždina igru su napustili Posavec i Elezi, a ušli Herrera i Mato Stanić.

Nakon VAR provjere ipak ništa od pogotka jer mu je prethodio prekršaj nad igračem Osijeka.

Dvije izmjene kod Osijeka. Igru su napustili Caktaš i Nejašmić, a ušli su Hernandez i Hiroš.

GOOOL 4:1 Fran Bridić. Udarcem po zemlji s oko 25 metara Brodić je povisio prednost na 4:1. Slijedi VAR provjera gola.

U 73. minuti nakon brze kontre Varaždina, koju je poveo Teklić, Posavec je pogodio gredu gola Ivušića.

U 67. minuti izmjena kod Osijeka, umjeste Belje u igri je Mance.

U 66. minuti nakon akcije Varaždina po desnoj strani, lopta je u kaznenom prostoru došla do Elezija, koji je pucao pored gola.

U 65. minuti ipak izmjena, teren je napustio Ba, a ušao Pelumbi.

U 64. minuti opomenut je Dion Drena Beljo. Ba je ostao ležati na travi, ukazuje mu se pomoć.

U 58. minuti sudac Bebek dosudio je kazneni udarac za Osijek. Kod lopte je Beljo, ali čeka se VAR provjera. Ipak nema kaznenog udarca zbog zaleđa igrača Osijeka.

U 53. minuti odlična akcija Varaždina, koju je započeo Puclin, lopta ostavljena Tekliću na 18 metara, ovaj puca po zemlji, ali Ivušić brani.

U 48. minuti korner za Varaždin s lijeve strane.

Počelo je drugo poluvrijeme, trener Osijeka napravio je dvije promjene, umjesto Kleinheislera i Leovca u igri su Mierez i Lončar.

Kraj prvog dijela na odmor se odlazi prednošću Varaždina od 3:1, iako je Osijek poveo golom Kleinheislera Varaždin je preokrenuo rezultat u svoju korist golovima Posavca, Elezija i Teklića.

Korner za Varaždin s desne strane, nema opasnoti po gol Osijeka.

Dvije minute sudačke nadoknade vremena.

GOOOOL Euro golom Tonia Teklića Varaždin od 41.minute ima vodstvo od 3:1. Bio je slobodan udarac za Varaždin na oko 30 metara od gola Osijeka, Loptu je uzeo Teklić i snažnim udarcem pogodio lijevu gornju stranu gola nemoćnog Ivušića.

GOOOOL Varaždin ima vodstvo od 2:1 od 35. minute, a strijelac je bio Agon Elezi. Bio je slobodan udarac za Varaždin s oko 20 metara, pucao je Teklić,lopta se od živog zida odbila u lijevu stranu kaznenog prostora, gdje ju je prihvatio Posavec i vrhom kopačke prebacio prema desnoj strani kod gola gdje je ispred igrača Osijeka bio Elezi i loptu pospremio u mrežu Ivušića.

GOOOOL Varaždin je izjednačio na 1:1, a strijelac je bio Ivan Posavec u 32. minuti. Akciju je započeo Kolarić po lijevoj strani, probio svog igrača i ubacio pred gol gdje je bio Posavec i loptu glavom pospremio u mrežu.

U 27. minuti prijeti udarcem Kleinheisler s oko 17 metara lijevo iskosa, lopta odlazi pored gola.

U 25. minuti korner za Varaždin i to prbi s desne strane, nakon udarca Puclina.

U 21. minuti novi korner za Osijek s lijeve strane. nema opasnosti po gol Varaždina.

U 18. minuti vodstvo Osijeka, golom Kleinheislera, koji je nakon ubačaja Caktaša iz kornera s lijeve strane glavom iz neposredne blizine loptu poslao u mrežu.

U 18. minuti korner za Osijek ponovo korner s lijeve strane.

U 17. minuti nakon akcije Posavca i Kolarića po lijevoj strani , Kolarić se odlučio na udarac s oko 18 metara, pored gola.

U 13. minuti opomenut je Lamine Ba, zbog prekršaja nad sredini terena Varaždina nad Kleinheislerom.

U 8. minuti Kolarić s lijeve strane ubacuje pred gol na glavu Brodića, ovaj puca, preslabo za Ivušića.

U 4. minuti prvi korner na utakmici za Osijek s lijeve strane. Ba je blokirao jedan uadarc prema golu i lopta je u korneru. Nema nakon kornera opasnosti po gol Varaždina, Odbijenu loptu od obrane Nejašmić je s oko 17 metara poslao preko gola.

Unatoč kiši zavidan broj gledatelja okupio se na zapadnoj tribini, dok je na južnoj tribini stotinjak navijača Osijeka.

Počela je utakmica, Varaždin je krenuo sa centra.

Osijek je utakmicu počeo u crvenim dresovima u sastavu: Ivušić, Leovac, Kleinheisler, Nejašmić, Jugović, Beljo, Caktaš, Gržan, Žaper, Barišić i Cheberko.

Varaždin će utakmicu početi u plavim dresovima, sa sljedećih 11: Zelenika, Stanić, Puclin, Brodić, Teklić, Posavec, Kolarić, Ba, Elezi, Stolnik i Jelenić. Na klupi su: Bulat, Radošević, Pelumbi, Lusavec, Peco, Belcar, Perić, Domjanić, Herrera, Stanić M. i Ćubelić.

Iako je trener Varaždina Mario Kovačević najavljivao da će ima dosta izostanaka iz momčadi zbog bolesti i ozljeda, početni sastav i nije toliko oslabljen.

Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a pomažu mu Zlatko Šimčić iz Koprivnice i Dejan Vuković iz Zagreba, dok je četvrti sudac Goran Pečarić iz Zagreba. VAR sudac je Duje Strukan iz Splita, a njegov asistent njegov sugrađanin Alen Jakšić.

U 17 sati i 10 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu, po kišovitom vremenu, počeo je susret 14. kola SuperSport HNL,derbi prvoligaša s Drave, momčadi Varaždina i Osijeka.