Varaždin u derbiju 11. kola pobijedio momčad Rudeša 2:1, golovima Šege i Herrere Foto: Krešimir Đurić

Varaždin u derbiju 11. kola pobijedio momčad Rudeša 2:1, golovima Šege i Herrere

| 31.10.2021. u 20:53h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je u derbiju 11.kola pobijedio momčad Rudeša 2:1, golovima Šege iz kaznenog udarca u 25. minute i Herrere u 80. minuti nadmetanja.

Igrat će se još najmanje 4 minute sudačke nadoknade vremena.

U 86. minuti izmjene u obje momčadi, kod Varaždin a izašao je Herrera, a ušao Stolnik,a kod gostiju umjesto Srbljinovića ušao je Stjepanović.

U 81. minuti opomenut je Karabatić.

U 80. minuti Varaždin je poveo 2:1. S lijeve strane loptu je u kazneni prostoru ubacio Mekić, lopta je u desnoj strami pred golom došla do Belcara koji ju je vratio pred gol, gdje ju je na glavu dočekao Herrera, pogodio jednog igrača Rudeša od kojeg se lopta odbila u mrežu za 2:1.

U 79. minuti opomenut je Luka Liklin.

U 75. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Gregca i Postonjskog u igri su Belcar i Topić.

U 70. minuti Sentić je uspio obraniti udarac iz blizine Škrijelja, koji je natrčao na odbijenu loptu od vratara Varaždina, koji je prije toga zaustavio udarac na svoj gol s oko 18 metara.

U 68. minuti opomenut je igrač Rudeša Bruno Brajković.

U 67. minuti prilika za Rudeš.ali je udarac Sekulića s oko 20 metara Sentić skrenuo o kormer.

U 63. minuti Vuk je iz slobodnog udarca s oko 25 metara desno iskosa gađao lijevi gornji kut gola Rudeša, ali je vratar Mustapić loptu izbacio u korner. Nakon kormera prilika za Varaždin ali je netko s gol linije glavom izbacio loptu u novi korner.

U 61. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Igreca u igri je Vuk.

U 60. minuti gosti su izjednačili na 1:1, a strijelac je bio Luka Liklin. Nakon auta s desne strane,lopta je u lijevoj strani kaznenog prostora došla do Liklina, koji je pogodio mrežu gola Sentića.

U 58. minuti udarac Sekulića s oko 20 metara, vratar Sentić je obranio.

U 55. minuti opomenut je Mekić.

U 49. minuti nakon ubačaja s desne strane Šego je iz blizine glavom pogodio vratnicu.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Na početku drugog dijela dvije promjene, na svakoj strani po jedna. Kod gostiju umjesto Borovca u igri je Liklin, a kod Varaždina umjesto Pellumbija u igri je Mekić.

Kraj prvih 45 minuta, Varaždin ima prednost od 1:0, golom šege iz kaznenog udarca u 25. minuti. Varaždin je bio dominantniji i ima zasluženu prednost.

Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 43. minuti opomenut je igrač gostiju Aleksa Latković jer je pokušao iznuditi kazneni udarac u šesnaetercu Varaždina.

U 39. minuti Karabatić je ostao ležati pred kaznenim prostorom gostiju nakon zračnog duela s jednim igračem Rudeša, ali se brzo digao i nastavio susret.

U 37. minuti Senić puca iz daljine iz slobodnog udarca, korner za Varaždin s lijeve strane.

U 30. minuti nakon solo akcije po desnoj strani Kolarić je udarcem po zemlji pogodio desnu vratnicu gola Rudeša.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Michele Šego koji je loptu poslao u lijevu, a golmana u njegovu desnu stranu. Varaždin je poveo u 25. minuti protiv Rudeša 1:0.

U 23. minuti kazneni udarac za Varaždin nakon što je u kazenom prostoru rudeša srušen Postonjski.

U 19. minuti napad Rudeša po lijevoj strani lopta odlazi u korner s lijeve strane.

U 17. minuti akcija Postonjskog i Šege po desnoj strani napada, pred golom gostiju, završio je Šego udarcem kojeg je vratar Mustapić obranio.

U 13. minuti nakon ubačaja Postonjskog Grgec je pucao glavom, ali je lopta otišla u korner. Nakon ubačaja iz kuta s desne strane pred golom je bio Karabatić, koji iz blizine nije uspio loptu poslati u mrežu.

Nakon prilike Postonjskog u 2. minuti, kada je golman obranio udarac lijevo iskosa, i gosti su zaprijetili iz slobodnog udarca u 4. minuti, ali je lopta otišla iznad gola.

Sudac je Jakov Titlić iz Hrvaca, a pomažu mu Vice Vidović i Matej Pavić, obojica iz Splita

Rudeš, u bijelim dresovima, počeo je utakmicu sa slijedećih 11: Mustapić, Srbljinović, Majić, Latković, Pavlek, Ćosić, Brajković, Sekulić,Borovac, Boršić

Varaždin, koji je u plavim dresovima,utakmicu je počeo u sastavu: Sentić.,Pellumbi, Grgec, Karabatić,. Herrera,Postonjski,Šego, Lusavec, Igrec, Kolarić i Senić.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu počeo je susret 11. kola Druge HNL u kojem je Varaždin domaćin Rudešu.