Varaždin se od Druge HNL oprostio pobjedom nad Dubravom TK rezultatom 3:2, nakon što su gubili 2:1 Foto: Krešimir Đurić

Varaždin se od Druge HNL oprostio pobjedom nad Dubravom TK rezultatom 3:2, nakon što su gubili 2:1

| 28.5.2022. u 19:23h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice. Varaždin se od Druge HNL oprostio pobjedom na Dubravom TK rezultatom 3:2, nakon što su gubili 2:1.

Opomenut je Karabatić.

Pet minuta sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti Gooool Herrera je pogodio za 3:2. Asistirao mu je Teklić, a Herrera je pogodio s desne strane kaznenog prostora suprotnu stranu gola domaćina.

U 87. minuti GOOOL Varaždin je izjednačio na 2:2, a str8jelac je bio Agon Elezi, kojeg zbog ozljede križnih ligamenata nije bilo u momčadi devet mjeseci. Elezi je u lijevoj strani kazneog prostora primio loptu i šreciznim je udarcem poslao u mrežu.

Završnica utakmice u Sigetu, domaćin i dalje ima prednost od 2:1.

U 77. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Jagića u igri je Canjuga.

U 65. minuti gol za Varaždin, nakon ubačaja Mekića s lijeve strane, pred golom je skočio Brodić i zabio svoj peti gol u dresu Varaždina.

U 65. minuti opomenut je Čoko,

U 58. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Lusavca i Vugrineca u igru su Elezi i Brodić.

U 57. minuti nakon solo akcije po lijevoj strani napada, Herrera je pogodio desnu vratnicu gola domaćina.

U 54. minuti Dubrava Tim Kabel povela je 2:0.Lopta je s desne strane ubačena pred gol Zelenike, gdje je na loptu natrčao Čoko i nije mu bilo tešk sam zatresti mrežu gola Varaždina.

U 48. minuti opomenut je Crnčec.

Počelo je drugo poluvrijeme, kod obje momčadi po jedna izmjena, kod Varaždina u igri je Topić.

Bez sudačkog dodatka vremena, kraj prvoh 45 minuta, na odmor se odlazi prednošću Dubrave TK golom Ljubanovića u 18. minuti.

U 43. minuti dobra akcija Varaždina, Bagadur je sa sredine pred golom domaćina, loptu poslao u desnu stranu za Teklića, koji je pucao po zemlji, ali je loptu pred golom, preko gola u korner šalje Barišić. Zamalo auto gol. Golman Dubrave TK već je bio svladan.

U 38. minuti nakon ubačaja s desne strane u kazneni prostor Varaždina, Ibiši je bio sam na 15 metara od gola Zelenike, ali je pucao visoko preko gola.

U 31. minuti Ibiši prijeti udarcem s desne strane u kaznenom prostoru, lopta odlazi pored gola.

U 29. minuti nova velika prilika za domaćina, ibiši je primio loptu na 7-8 metara od gola, pucao po zemlji, ali je Zelenika udarac obranio nogom.

U 27. minuti korner za Varaždin s lijeve strane, Teklić je ubacio odbijena lopta, došla do Teklića, koji je s 30-tak metara odlučio pocati na gol, ali se vratar Ilinčić nije dao iznenaditi.

U 26. minuti opasan napad Dubrave po desnoj strani, ubačena lopta u sredinu, ali je Bagadur izbacio loptu pred jednim domaćim igračem, no da je i bio gol ne bi bio priznat zbog zaleđa.

U 21. minuti korner za Varaždoin s desne strane, izveo ga je Teklić, lopta je završila u rukama golmana domaćina.

U 20. minuti zbog ozljede teren je napustio Škaričić, a ušao je Karabatić.

U 18. minuti golom Ljubanovića Dubrava je povela 1:0. Škaričić je s desne strane napada Varaždina htio dodati loptu svom suigraču, domaćini su to presjekli, lopta je u lijevoj strani kaznenog prostora došla do Ljubanovića, koji je preciznim udarcem loptu poslao u lijevu stranu gola nemoćnog Zelenike.

U 15. minuti dobra akcija Dubrave TK, napad je išao s lijeve strane, lopta je došla na 16 metara od gola Varaždina do Ibiša, koji je nije uspio najbolje zahvatiti i propala je dobra prilika za domaćina.

U tijeku je 10 minuta susreta i dalje nema golova.

Uoči početka utakmice bilo je svečano.Prvo su igrači Dubrave Tim Kabel igračima Varaždina kod izlaska iz svlačionice napravili svečani špalir, a onda je predsjednik Dubrave TK presjedniku NK Varaždina Draženu Vitezu uručio poklon, povodom ulaska u Prvu HNL. Okupljeni na stadionu sve su to popratili pljeskom.

Sudac pve utakmice je Domagoj Kurtović iz Osijeka, a pomažu mu Igor Babić iz Orahovice i Deni Grofelnik iz Valpova.

Za Dubravu Tim Kabel u ljubičastim dresovima, utakmicu su počeli:Ilinić, Radić, Čoko, Ibiši, Babin, Ljubanović, Barišić.Palić,Korca, Šarić, Turanjanin.

U momčadi Varaždina u crno narančastim majicama, za današnji susret dosta novih imena u početnih 11. Na golu je Zelenika, a u polju su Bagadur, Crnčec, Herrera, Teklić, Škaričić, Lusavec, koji je kapetan momčadi, Vugrinec, Jagić, Mekić, Domjanić. Na klupi su Kovačić, Brodić, Canjuga, Težak, Igrec, Belcar, Elezi, Topić i Karabatić.

Vrijeme u Zagrebu je oblačno, lagano pada kiša, a temperatura zraka je 13 celzijevih stupnjeva.

Za momčad Varaždina ovo je posljednjih 90 minuta u drugoligaškom društvu ove godine, s obzirom na to da će slijedeće sezone opet biti sudionici Prve HNL.

Na stadionu ŠNC Stjepan Spajić u zagrebačkom Sigetu u 17 sati i 30 minuta počelo je nadmetanje 30.,posljednjeg kola Druge HNL između Dubrave Tim Kabel i Varaždina.