Večerašnji susret ima veliki značaj za obje momčadi Foto: Krešimir Đurić

Varaždin s igračem manje izgubio od Intera 1:0 golom s 11 metara, loše suđenje Jovića

| 25.10.2019. u 19:48h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice. Varaždin je izgubio od Intera 1:0, golom primljenim iz čudno dosuđenog kaznenog udarca u 30. minuti, kada je strijelac bio Srderov. Od 46. minute Varaždin je imao igrača manje, zbog drugog žutog kartona isključen je Lisakovich, ali je Varaždin bio bolji i pokušao izjednačiti, ali nije uspio iako je imao prilike. Susret je obilježilo loše suđenje Frana jovića iz Zagreba.

Opomena Franjo Prce.

Opomena leon benko.

Igra se četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 86. minuti nakon ubačaja s desne strane lopta je došla na glavu Benka koji je s 5 metara šalje preko gola.

U 83. minuti opomenut je Vladan Adžić.

U 81. minuti kod Intera umjesto Tsoneva u igru je ušao Soldo.

U 80. minuti opomena Ivanu Čelikoviću.

U 79. minuti nakon ubačaja Prce s lijeve strane u kazneni prostor glavom je pucao Benko, zamalo pred lijeve vratnice.

U 73. minuti opomenut je Frano Mlinar.

U 72. minuti treća i posljednja izmjena kod Varaždina, igru je napustio Štefulj, a ušao je Glavica. Iako s igračem manje Varaždin pokušava doći do izjednačenja.

U 68. minuti izmjena kod Intera u igru je umjesto Savića ušao Mamut.

U 62. minuti ponovno je Benko pucao s oko 17 metara desno iskosa lopta je na putu do gola pogodila nekog od igrača Intera i odlazi u korner.

U 56. minuti akcija Intera po lijevoj strani, Serderov izlazi pred Nevistića, koji mu brani udarac po zemlji, a u akciji na suprotnoj strani Benko je pucao zamalo pored gola s oko 18 metara.

U 53. minuti opomena Tsonevu.

U 52. minuti Benko se probio po lijevoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, ali je vratar Frelih uzeo loptu u ruke ispred Tkalčića.

U 46. minuti zbog prekršaja nad Savićem na sredini terena Lisakovich je dobio drugi žuti, automatski crveni karton, tako da je Varaždin ostao s igračem manje na terenu.

Na dvije izmjene odlučio se trener Bonačić na početku drugog dijela, umjesto Mehdikhanija i Đuraseka u igru su ušli Karlo Težak i Matija Kolarić.

Nakon minute sudačke nadoknade kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi vodstvom Intera 1:0.

U 45. minuti opomena Postonjski.

U 42. minuti izmjena kod Intera igru je napustio Ahmedi, a ušao Tsonev.

U 41. minuti Lisakovich je pucao s 25 metara iznad gola.

U 37. minuti opomena Serderovu.

U 36. minuti opomena Lisakovichu.

U 34. minuti i Varaždin je tražio jedanaesterac nakon što je u kaznenom prostoru gostiju pao Mehdikhani, ali Jović nije pokazao na bijelu točku.

U 30. minuti kazneni udarac za Inter. S oko 18 metara snažan udarac pod gredu gola domaćina uputio je Ivan Čeliković, Nevistić je sjajno obranio, lopta se odbila u kazneni prostor gdje je na Adžića naletio jedan igrač gostiju, Frano Mlinar, koji je pao, a sudac je pokazao na bijelu točku. Precizan je bio Serderov za vodstvo Intera od 1:0.

U 29. minuti na udarac se odlučio Lisakovich, ali je lopta koja je upućena s oko 18 metara otišla iznad grede.

U 22. minuti opomena Tomislavu Mazaloviću zbog prekršaja nad Tklačićem na sredini terena.

U 18. minuti opomena Danielu Štefulju.

U 17. minuti sjajna prilika za Varaždin. Đurasek je nakon solo prodora doveo loptu u lijevu stranu kaznenog prostora za Benka, ovaj je pucao, ali je jedan od igrača Intera blokirao udarac varaždinskog napadača i spriječio pogodak.

U 8. minuti loptu je prema golu petom skrenuo Milan Savić ali je ona otišla pored gola Nevistića u gol aut.

Na početku susreta Inter ima viđe loptu u nogama, ali bez opasnosti po gol Varaždina.

U odnosu na sastav koji je počeo susret protiv Istre 1961 trener Varaždina Luka Bonačić iz momčadi izostavio je Ivana Posavca, a od prve minute na terenu je Vitalij Lisakovich. Varaždin je počeo sa sastavom: Nevistić,Tkalčić,Stolnik, Aadžić, Prce, Đurasek, Guera Djou, Lisakovich, Štefulj, Benko, Mehdikhani. Trener Intera Samir Toplak susret je počeo u sastavu:Frelih, Grgić, Tatomirović, Postonjski,Mlinar,Čeliković, Barić, Ahmedi, Savić, Mazalović i Serderov. Sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu pred 1473 gledatelja počeo je susret 13. kola HT Prve lige između Varaždina i zaprešičkog Intera, utakmica koja ima veliki značaj za obje momčadi, trenutačno osmoplasirani Varaždin i posljednjeplasirane goste.