ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Varaždin pretrpio težak poraz od Lokomotive 4:0 i zakomplicirao si borbu za ostanak

| 21.4.2021. u 17:46h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj utakmice u Zagrebu. Varaždin je izgubio od Lokomotive 4:0 i zakomplicirao si situaciju u borbi za ostanak jer je Lokomotiva došla na 2 boda do Varaždina. U sljedećem kolu Varaždin će u ponedjeljak na svom terenu ugostiti Istru 1961.

U trećoj minuti nadoknade vremena slobodan udarac za Varaždin na 16 metara od gola Lokomotive. Benko je poslao loptu preko gola.

Dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti igru kod Lokomotive napušta Hadžić a ulazi Marković.

Nakon akcije Cipetića i Šimića, mladi napadač Lokomotive je udarcem po zemlji s desne strane pogodio lijevu stranu gola Horkaša za 4:0 u 86. minuti nadmetanja.

Loptu je uzeo Roko Šimić i pogodio za 3:0 u 85. minuti susreta. Šimić je zbog skidanja dresa nakon gola dobio i opomenu.

U 84. minuti kazneni udarac za Lokomotivu i opomena za Pelumbija zbog prekršaja nad Šimićem.

U 83. minuti opomena Mariću zbog napucavanje lopte nakon sučevog zvižduka.

U 78. minuti peti korner za Lokomotivu s lijeve strane. nema opasnosti za gol Horkaša.

U 76. minuti 14. korner za Varaždin s lijeve strane. Izveo ga je Postonjski. U nastavku akcije Novoselec je pucao glavom s pet metara pored gola.

U 73. minuti 4. korner za Lokomotivu, prvi u nastavku. Lopta je u rukama Horkaša.

U 70. minuti 13. korner za Varaždin s desne strane. Lopta je bila ubačena od Postonjskog, upućena je prema golu, Roko Šimić je izbio loptu ispred gol crte.

U 68. minuti kod Lokomotive ulaze Šimić i Cipetić, a izašli su Chajia i Pivarić.

U 66. minuti izmjene kod Varaždina, umjesto Memije i Pece u igri su Novoselec i Benko.

U 63. minuti nakon kornera s desne strane lopta došla na glavu Djoua koji je šalje sa 7 metara točno u Hendiju.

U 61. minuti 11. korner za Varaždin s desne strane. Nakon ubačaja Postonjskog Cokaj je ostao ležari novi korner za Varaždin.

U 56. minuti kormer za Varaždin s lijeve strane, opet je Postonjski kod lopte, koja je završila u rukama Hendije.

U 54. minuti izmjena kod Lokomotive,umjesti Petraka u igri je Cokaj.

U 53. minuti deveti korner za Varaždin. Nema opasnoti za gol Lokomotive.

U 52. minuti Peco je sa 15 metara pucao ali je vratar Hendija loptu skrenuo u korner.

U 52. minuti nakon brze akcije domaćina Hadžić je s oko 20 metara pogodio gredu gola Varaždina.

Varaždin pristišće ne bi li postigao gol.

U 47. minuti korner za Varaždin, Pivarić je na gol crti blokirao udarac upućen na gol od Djoua. Novi korner., nema opasnosti.

Počelo je drugo poluvrijeme.

U nastavku utakmice bit će jedna izmjena kod Varaždina i to Posavec će ući u igru umjesto Tkalčića.

Kraj prvog dijela bez sudačkog dodatka vremena, Lokomotiva ima prednost od 2:0, golovima Maleša u 3. i Papadoupolosa u 32. minuti susreta.U prvih 45 minuta Lokomotiva je imala 4 udarca prema golu od čega 3 u okvir gola, dok je Varaždin imao 3 udarca 1 u okvir gola. U kornerima je bilo 2:5, a u posjedu lopte 37:63 posto.

u 45. minuti peti korner za Varaždin opet s desne strane, bez opasnosti po gol Lokomotive.

U 42. minuti korner za Varaždin s desne strane nema opasnoti po gol Lokomotive.

Iz slobodnog je udarca pucao Postinjski i u 41. minuti preko živog zida pogodio lijevu vratnicu gola Hendije.

U tijeku je 40. minuta, slobodan udarac za Varaždin, gotovo s ruba kaznenog prostora s lijeve strane nakon što je srušen Peco.

U 32. minuti treći korner za Lokomotivu s desne strane, kod lopte je Pivarić, nakon ubačaja u kazneni prostor lopta je opet došla do Pivarića na desnu stranu, koji je loptu ubacio na pet metara od gola Varaždina, gdje je u skoku najviši bio Papadoupolos i loptu glavom poslao u mrežu Horkaša.

U 29. minuti slobodan udarac za Lokomotivu, iz daljine lopta ubačena u kazneni prostor, Horkaš je lovi.

U 27. minuti udarac Đuraseka po zemlji s oko 20 metara desno iskosa, lopta je zamalo otišla pored lijeve vratnice gola Hendije.

U 26. minuti kormer za Varaždin s desne strane, izveo ga je Postonjski.

U 22. minuti korner za Varaždin s lijeve strane. Izveo ga je Postonjski koji je loptu ubacio na pet metara od gola Lokomotive gdje je u skoku bio Djou pucao glavom, pored gola Hendije.

U 17. miniti prvi korner za Varaždin s lijeve strane. Izveo ga je Postonjski, lopta je kod Herrere, nema opasnoti za gol domaćina.

U 15. minuti Obregon je pao u kaznenom prostoru Lokomotive nakon duela s Papadoupolosom, ali Pejin je pokazao da nema kaznenog udarca za Varaždin.Nije se oglasio ni VAR.

U tijeku je 14.minuta i dalje je prednost domaćina od 1:0. Varaždin ima posjed lopte ali bez opasnosti po gol Hendije.

U 8. minuti velika prilika za Lokomotivu, Chaija je prošao po sredini, pucao s 15 metara, Horkaš loptu upućenu po zemlji skrenuo u korner. drugi korner za domaćina bez opasnosti po gol Varaždina.

U tijeku je 3. minuta prvi korner za Lokomotivu s lijeve strane i gol za domaćina. Lopta je iz kornera ubačena u kazneni prostor gdje je u skoku bio Papadopoulos i glavom loptu prebacio na drugu vratnicu gdje se našao Maleš i pored igrača Varaždina loptu iz blizine poslao u mrežu Horkaša. Jeftino primljen gol.

Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Pomoćnici su mu Goran Pataki (Đakovo) i Dino Knez (Osijek), VAR sudac je Duje Strukan iz Splita, a njegov asistent Goran Perica iz Šibenika.

Trener Varaždina Zoran Kastel susret će početi s Horkašem na golu, u zadnjem će redu biti Tkalčić, Ćelić, Pelumbi i Memija, u sredini terena igru će kreirati Đuraek, Djou, Postonjski i Herrera, a u napadu će biti Peco i Obregon, Na klupi će priliku čekati Zelenika,Posavec, Benko, Vuk,Senić, Glavina, Novoselec, Stolnik i Petković. Varaždinje u narančastim dresovima.

Trener Lokomotive Samir Toplak odlučio se za slijedećih 11:Hendija,Marić, Papadopoulos,Lešković, Musa,Petrak, Maleš, Kačavenda, Chajia, Pivarić i Hadžić. Na klupi su još Santini, Marković, Cipetić,Šimić, Bonansea, Cokaj,Osmanković, Kallaku i Marin. Lokomotiva je u standarnim plavo bijelim dresovima.

U 16 sati na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu po sunčanom vremenu i uz temperaturu zraka od 19 stupnjeva, počeo je susret 30. kola HT Prve lige između posljednjeplasirane Lokomotive s 20 bodova i osmoplasiranog Varaždina s 25 osvojenih bodova.