Varaždin pretrpio težak poraz od Dinama koji je veliki dio posla riješio u prvom dijelu

| 14.3.2021. u 16:39h | Objavljeno u Sport

Kraj utrakmice, pobjeda Dinama nad Varaždinom od 5:0. Težak poraz momčadi trenera Zorana Kastela,koju u slijedećem kolu očekuje gostovanje kod Rijeke.

U 86. minuti solo akcija Gavranovića, prošao je i Zeleniku i na kraju s pet metara pogodio držač mreže iza gola.

U 85. minuti sa 16 metara desno iskosa snažno je pucao Hajrović, zamalo iznad grede gola Zelenike.

U 80. minuti izmjena kod Varaždina umjesto ozlijeđenog Posavca u igri je Elezi.

U 78. minuti ponovno je strijelac Oršić koji je pogodio mrežu iz nesporedne blizine na asistenciju Majera.

U 74. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Tkalčića u igri je Memija.

U 73. minuti kod Dinama umjesto Stojanovića u igri je Hajrović.

U 70. minuti Dinamo je povećao prednost na 4:0. Majer je s desne stranbe napada gostiju, a pred kaznenim prostorom Varaždina, loptu po zemlji odigrao za Oršića, koji je s 18 metara preciznim udarcem pogodio lijevi gornji kut nemoćnog Zelenike.

Nakon slobodnog udarca u kojem je Postonjski pogodio živi zid, Oršić se sjurio prema golu Zelenike i pucao iz blizine, ali je vratar Varaždina obranio njegov udarac nakon čega je Tkalčić loptu izbacio u korner.

U 68. minuti opomena Bartolu Franjiću zbog prekršaja nad Posavcem pred golom Dinama.

U 64. minuti izmjena kod Dinama, umjesto Mišića u igri je Tolić.

U 63. minuti udarac Pece sa 16 metara lopta odlazi iznad gola Dinama.

U 56. mnuti pred golom Livakovića Obregon je pokušao petom, ali je golman Dinama uhvatio njegovu loptu.

U 54. minuti Oršić se sjurio po lijevoj straniu prema golu Varaždina, ali je Zelenika obranio priliku i loptu skrenuo u korner. Nakon kornera ponovno je pucao Oršić, ali je okvir gola zaustavio njegovu loptu.

U 48. minuti ubačaj Postinjskog iz kornera s lijeve strane na glavu Obregona pred golom, no loptu je uputio iznad grede gola Livakovića.

Tri izmjene kod Varaždina i dvije kod Dinama. Kod Varaždina u igru su ušli Pedo, Posavec i Vuk, a izašli su Senić, Boban i Urata, Kod Dinama igru su napustili Lauritsen i Atiemwen, a ušli su Kastrati i Burton.

Kraj prvog dijela, Dinamo ima prednost od 3:0. Prvi dio protekao je u nadmoći gostijiu koji su imali 8 udaraca prema golu, od kojih je 6 bilo u okvir gol uz posjed lopte od 66 posto. Varaždin je imao jedan udarac prema golu.

Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

U 42.minuti nakon dobre akcije gostiju Majer se našao pred golom Varaždina, ali je Zelenika obranio njegov udarac iz blizine.

U 33. minuti udarac Bobana prema golu, lopta je pogodila vanjski dio mreže.

U 30. minuti opomena Seniću.

U 26. minuti 3:0 za Dinamo, a strijelac nakon akcije s Majerom bio je Gavranović, koji je preciznim i snažnim udarcem loptu iz blizine posao pod gredu gola Zelenike.

U 16. minuti Dinamo ima vodstco od 2:0, a gol je postigao Josip Mišić. Tiha VAR provjera gola, koji je priznat. Mišić je postigao gol udarcem s oko 14 metara desno iskosa.

U 14. minuti Gavranović je bio u dobroj situaciji za gol, ali je lopta otišla pored lijeve vratnice u gol aut.

U 9. minuti nakon akcije Majera i Gavranovića, Majer je došao po desnoj strani u kaznenom prostoru pred golmana Zeleniku, koji je obranio udarac, a u drugom pokušaju i uhvatio loptu.

U 7. minuti Dinamo je iz prvog ozbiljnijeg napada došao u vodsto. Ubčaj je bio pred kazneni prostor Varaždina, gdje je Grgec odbio loptu igračima Dinama, da bi u desnoj strani kaznenog prostora lopta bila odigrana za Atiemwena, koji je preciznim udarcem pogodio lijevu stranu gola Zelenike.

Kod Dinama, koji je u sivim dresovima, samo su četiri igrača u početnih 11 iz sastava koji je igrao u četvrtak utakmicu Europske lige u Londonu s Tottenhamom. Na golu je Livaković, u polju su Lauritsen, Majer, Gavranović, Čabraja, Mišić, Stojanović, Franjić, Perić, Atiemwen i Oršić. Na klupi su Zagorac, Hajrović, Ristovski, Ivanušec, Kastarti, Petković, Tolić, Burton, i Jakić.

Varaždin, koji današnji susret igra u plavim dresovima, utakmicu je počeo u sastavu: Zelenika, u zadnjem redu Tkalčić, Stolnik, Ćelić i Grgec, u sredini terena Senić, Postonjski, Herrera i Urata, a prema naprijed Obregon i Boban. Na klupi su Kovačić, Memija, Peco, Posavec, Vuk, Kolarić, Đurasek, Petrović i Elezi.

Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, pomoćnici su mu Goran Pataki iz Đakova i Bojan Zobenica iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Ivana Martinčić iz Koprivnice. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a njegov asistent Robi Kezele iz Rijeke.

U 15 sati po oblačnom i kišovitom vremenu, uz temperaturu zraka od 6 celzijevih stupnjeva, počeo je susret 25. kola HT Prve hrvatske nogometne lige, između Varaždina i Dinama.