ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Varaždin pretrpio i četvrti poraz u nizu, Rijeka slavila 2:0 golovima Galovića

| 21.3.2021. u 16:44h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice na Rujevici, četvrti uzastopni poraz momčadi Varaždina,Rijeka je na svojoj Rujevici pobijedila s 2:0, golovima Galovića u 22. i 35. minuti susreta. Varaždin ostaje predposljednji na tablici s 22 boda, dva više od Lokomotive. Sada slijedi dvotjedna stanka u prvenstvu a 2. travnja Varaždin će na svom stadionu ugostiti Slaven Belupo,

U 93. minuti kormer za Rijeku, loptu je izbacio Memija u novi korner s desne strane.

U 91. minuti korner za Rijeu s lijeve strane, ubacio je Lončar a iz kaznenog prostora izbacio Stolnik.

Igrat će se još 3 minute sudačke nadoknade vremena.

U 87. minuti nova izmjena kod Varaždina umjesto Tkalčića u igri je Petrović, a na terenu je i Kolarić, dok je kod Rijeke umjesto Vukčevića u igri je Štefulj.

U 80. minuti opet je lopta došla do Menala u desnoj strani kaznenog prostora, ali je Tkalčić blokirao njegov udarac.

U 78. minuti Menalo je bio u dobroj situaciji s desne strane u kaznenom prostoru Varaždina i pucao ali je Zelenika obranio.

U 77. minuti korner s lijeve strane za Postonjskog, udarac Stolnika blokiran i novi korner. Nema opsanosti za gol Rijeke.

U 76. minuti Zelenika ispustio loptzu ubaćenu od Menala s desne strane,ali je uspio zajedno s obranom izbaciti loptu ispred Kulenovića.

U 75. minuti izmjena i kod Rijeke umjesto Drmića u igri je Kulenović.

U 74. minuti nova izmjena kod Varaždina, umjesto Pece u igri je Vuk.

U 73. minuti slobodan udarac za Varaždin, Postonjski ubacio Tomečak izbacio u aut. Varaždin je aktivniji u nastavku, ali nema gola.

U 72. minuti izmjena kod Rijeke umjesto Murića u igri je Mudražija.

U 67. minuti na dodavanje Posavca Boban je pucao s ruba kaznenog prostora s desne strane, Nevistić je odbio loptu, koja je u kaznenom prostoru došla za Memiju, a ovaj je umjesto da je pucao htio odigrati za Obregona i prilika je propala.

U 65. minuti pucao je Andrijašević s lijevom nogom po zemlji s 15 metara u dobro postavljenog Zeleniku.

U 64. minuti nakon ubačaja Memije s desne strane u kazneni prostor Rijeke, lopta je došla do Postonjskoj, koji je produžio lijevo do Pece, a ovaj je pucao s ruba kaznenog prostora pored gola.

U 62. minuti nakon greške obrane Rijeke lopta je došla do Obregona koji je ušao u kazneni prostor po lijevoj strani, ali na kraju praćen od Galovića, nije uspio uputiti udarac prema golu Nevistića.

U 57. minuti Andrijašević je pucao s lijeve strane u kaznenom prostoru, ali je blok napravio Djou i lopta je završila u rukama Zelenike.

U 56. minuti Čerin je nakon proigravanja Andrijaševića iz dobre pozicije pucao točno u Zeleniku.

U 55. minuti nakon kornera brzu je kontru za Varaždin povukao Posavec, odigrao u lijevu stranu za Pecu, koji je pucao s dvadesetak metara po zemlji, lak plijen za nevistića.

U 54. minuti Memija ispred Drmića loptu izbacuje u korner s desne strane.

U 51. minuti korner za Rijeku s lijeve strane. Nema opasnosti za gol Zelenike.

U 47. minuti Andrijašević je s desne strane pokušao na pet metara odigrati za Menala, Zelenika je bio brži.

Počeo je drugi dio.

Na početku drugog dijela u igru je kod Varaždina ušao Gabrijel Boban umjesto Herrere. Druga je to izmjena kod Varaždina. Kod Rijeke nema promjena u odnosu na početak susreta.

Kraj prvog poluvremena, nakon prvog dijela Rijeka ima 2:0, golovima Galovića u 22. i 35. minuti susreta. Nakon prvih 45 minuta Rijeka je imala 7, a Varaždin 3 udarca prema golu, pri čemu je u okvir gola bilo 3:1. U kornerima je bilo 4:2, a u posjedu lopte 65:35 posto.

Nema opasnosti za gol Rijeke nakon kornera.

Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

U 45. minuti korner za Varaždin.

U 44. minuti slobodan udarac izveo je Postonjski loptu uputio pred gol za Obregona, koji loptu nije uspio zahvatiti glavom, pa je Nevistić izbio loptu.

U 43. minuti opomena Capanu zbog prekršaja nad Pecom, pred golom Rijeke, s lijeve strane napada.

U 40. minuti umjesto Senića u igru ulazi Guera Djou.

U 38. minuti Senić je napustio teren zbog ozljede. Varaždin je s 10 igrača na terenu.

U 35. minuti novi gol Galovića za vodstvo Rijeke od 2:0. Solo akcija Galovića je išla po lijevoj strani, Galović je pred kaznenim prostorom odigrao loptu s Menalom, koji mu je loptu petom vratio u kazneni prostor, Galović je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor i pored statične obrane Varaždina pogodio za 2:0. Zelenika je dirao loptu, ali je ona ipak završila u mreži.

U 35. minuti udarac iz daljine oprobao je Memija, ali neprecizno.

U 33. minuiti Menalo je imao priliku, ali je Tkalčić na par metara od gola loptu, koja je išla prema praznoj mreži, izbacio u korner.

U 32. minuti novi korner za Rijeku s desne strane, izveo ga je Murić, ali je lopta uz pomoć vjetra otišla izvan igrališta.

U 29. minutui nakon ubačaja Vukčevića s lijeve strane lopta je došla do Murića na desnoj strani, koji je ubacio pred gol, a Zelenika je rukom skrenuo loptu od svog gola.

U 28. minuti prekid igre jer će se pomoć ukazati Seniću.

U 25. minuti Lončar je pucao s oko 20 metara, pored lijeve vratnice gola Zelenike.

Nakon kornera lopta se ponovno vratila na desnu stranu blizu kornera, uslijedio je novi ubačaj Murića na 5 metara gdje je kraj dvojice igrača Varaždina, Stolnika i Memije, najbolji u skoku bio Galović i udarcem glavom loptu poslao pod gredu gola Zelenike za vodstvo Rijeke od 22. minute s 1:0. Zelenika je rukom dirao loptu, ali je udarac upućen iz blizine.

U 21. minuti korneer za Rijeku s desne strane.

U 20. minuti nakon kornera s desne strane lopta se na 16 metara odbila do Pece koji je pucao zamalo pored gola.

U 19. minuti odlična asistecija Posavca za Obregona, koji je pucao s 13 metara desno iskosa ali je lopta blokirana i završila u korneru.

Varaždin je dobro postavljen na terenu i Rijeka nema za sada rješenja za ugroziti gol Zelenike.

U 15. minuti ubacivanje Postonjskog iz slobodnog udarca uz aut liniju s lijeve strane napada Varaždina, lopta je pred golom došla na glavu Obregona, koji ju šalje pored gola.

U 13. minuti Menalo je primio loptu u desnoj strani kaznenog prostora Varaždina pred golom zelenike, ali su Pellumbi i golman Varaždina riješili moguću opasnost.

U tijeku je 11. minuta i dalje nema golova.

U 6. minuti nakon prvog kornera Rijeke s desne strane lopta je došla do Andrijaševića na 11 metara od gola koji ju je poslao visoko preko gola Zelenike.

U 2. minuti Vukčević je ubacio loptu pred gol Zelenike gdje je u skoku bio Andrijašević, koji je pucao glavom, pored desne vratnice gola Varaždina.

Varaždin je prvi krenuo sa centra.

Sudac je Igor Pajač iz Zeline, pomagat će mu Nikola Kečkiš iz Virovitice i Goran Loparac iz Sladojevaca, a četvrti je sudac Josip Lučić iz Vinkovaca. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a njegov asistent Miro Grgić iz Osijeka.

Kod Rijeke, koja je u bijelim dresovima, na golu će biti Nevistić, a u poljuGalović, Murić, Vukčević,Gnezda, Menalo, Drmić,Andrijašević, Tomečak, Capan i Lončar.

Varaždin je u plavim dresovima, a sastav je slijedeći: Zeleniku na golu, u obrani će biti Tkalčić, Stolnik, Memija i Pellumbi, u veznom redu Posavec, Senić, Postonjski i Herrera, a u napadu će biti Peco i Obregon. U konkurenciji za sastav nisu Horkaš, Đurasek, Urata i Benko.

Po sunčanom i vjetrovitom vremenu, uz temperaturu zraka od 9 celzijevih stupnjeva, u 15 sati počeo je, na stadionu Rujevica, susret 26. kola HT Prve lige između Rijeke i Varaždina.