Akcija koja je prethodila pogotku Varaždina Foto: Krešimir Đurić

Varaždin na stadionu Sloboda izgubio od momčadi Koprivnice

| 18.3.2017. u 16:45h | Objavljeno u Sport

U prvoj domaćoj utakmici ovog proljeća momčad Varaždina je danas na stadionu Sloboda, pred oko 250 gledatelja, u susretu 18. kola Treće HNL Istok, izgubila od sastava Koprivnice 2:1, poluvrijeme 1:0 za domaćina. Igra Varaždina nije bila na željenom nivou, stoga i ne treba čuditi konačan ishod.

Varaždinci su se sastavu Koprivnice, koji se nalazi u donjem dijelu tablice i bori se za ostanak u trećeligaškom društvu, suprotstavili bez dva pocrvenjela igrača iz prošlog susreta u Ivankovu, Ivana Novoseleca i Matije Kolarića, požutjelog Juraja Maksa Čelića i ozlijeđenog Leonarda Vuka.

Varaždin je poveo u 13. minuti golom Nikole Šafarića. Prethodila je akcija u kojoj je Drožđek probio lijevu stranu, ubacio loptu u kazneni prostor, gdje ju je dočekao Kresinger i nogom, snažnim udarcem, pogodio gredu gola Koprivnice. Lopta se od grede odbila pred gol liniju, a u želji da je izbace izvan svog šesnaestreca, igrači Koprivnice poslali su loptu dvadesetak metara od svog gola. Na tom dijelu terena loptu je dočekao Šafarić, koji ju je snažnim udarcem poslao u mrežu nemoćnog vratara Tihelke.

U 18. minuti Varaždin je mogao imati vodstvo od 2:0, jer se u izglednoj prilici, pred golom gostiju, našao Kresinger na dodavanje Antoleka, ali je udarac napadača Varaždina vratar Korivnice obranio nogom,. Odbijanac je pokušao u mrežu posremiti Martinagu, ali u njegovom udarcu nije bilo preciznosti.

U 40. minuti prvi udarac momčadi Koprivnice prema golu domaćina. S velike daljine pod gredu gola domaćina pucao je Kovačić, ali se Gavranović nije dao iznenaditi, skrenuvši loptu u korner.  

U 55. minuti opasna situacija pred golom Varaždina. Na desnoj stativi najviši u skoku bio je Andrej Pavlović, koji je loptu glavom spustio pred vratara Gavranovića, ali su dobro reagirali obrambeni igrači domaćeg sastava.

U 57. minuti Koprivnica je izjednačila, a pokretač akcije bio je Andrej Pavlović. Probio je desnu stranu i u kaznenom prostoru domaćih proigrao Marka Bubnjića, koji je bio sam ispred vratara Gavranovića i bez poteškoća loptu proslijedio u mrežu.

Gosti su nakon toga neočekivano poveli 2:1. U 62. minuti nakon skraćenog kornera s desne trane lopta je došla na drugu vratnicu, gdje je najviši u skoku bio Matko Zirdum, koji je loptu glavom poslao u desni donji kut vratara Gavranovića.

U 37. minuti nastavka pred kaznenim prostorom Koprivnice srušen je Malenović, a s 19  metara iz slobodnog udarca pokušao je Šafarić, čija je lopta pogodila vanjski dio mreže.