Varaždin kod Lokomotive došao do prvog boda ovog proljeća, susret završio početnim rezultatom Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Varaždin kod Lokomotive došao do prvog boda ovog proljeća, susret završio početnim rezultatom

| 2.2.2024. u 18:54h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Lokomotiva i Varaždin šesti put zaredom odigrali bez pobjednika, a večerašnji je susret završio bez golova. Varaždin je imao 42 posto posjed lopte, uputio je 9 udaraca prema golu domaćina, od kojih su 2 bila u okvir gola te izveo 6 kornera. Lokomotiva je imala 8 udaraca  prema golu, od kojih 3 u okvir gola i pet kornera. Domaćin je u 47. minuti zatresao mrežu preko Mudražije, ali je nakon VAR provjere označeno zaleđe, dok je najveću priliku za Varaždin propustio Gudelj u 53. minuti, kada je Gudelj na dodavanje Pilja izašao pred Čavlinu koji je obranio njegov udarac,

U 92. minuti Drožđek puca snažno s dvadesetak metara, ali visoko preko gola.

U 91. minuti korner za Varaždin s desne strane. Izvest će ga Drožđek. Iz daljine je pucao Belcar novi korner za Varaždin s desne strane.

Najmanje pet minuta sudačke nadoknade.

U 88. minuti opomeenut je Smakaj, zbog prekršaja nad Marinom u kaznenom prostoru Varaždina.

U 84. minuti opomenut je Drožđek. Slobodan udarac za domaće s lijeve strane. Ubačaj u kazneni prostor, bilo je opasno, Mersinaj je promašio loptu glavom, ali je koljenom udario Zeleniku, koji je ostao ležati na travi. Ipak digao se ubrzo Zelenika.

U 83. minuti umjesto Boršića na teren će Škaričić. korner za Lokomotivu. Pucao je sa 16 metara snažno pod gredu Fetaj, ali je branio Zelenika i novi korner.

U 80. minuti dvostruka izmjena kod Lokomotive, umjesto Krivaka na terenu je Žilinski, a Fetaj ulazi umjesto Mudražije.

U 79. minuti Leovac je ubacio u kazneni prostor, lopta završava u rukama Zelenike.

U 77. minuti opomenut je Levanić zbog prekršaja nad Goričanom na sredini terena. četvrta opomena varaždinskoj momčadi.

U 75. minuti opomenut je Marina zbog prekršaja nad Makajem.

U 74. minuti prva izmjena kod Lokomotivee, umjesto Čopa na terenu je Huskić.

U 72. minuti Marina je odigrao po zemlji u lijevu stranu kaznenog prostora Lokomotive za Šegu, koji je pucao s oko 14 metara, ali je Čavlina dobro obranio.

U 69. minuti dvije izmjene kod Varaždina umjesto Gudelja na terenu je Belcar, a umjesto Pilja na teren je ušao mladi Levanić.

U 68. minuti nakon ubačaja Gudelja lopta je u kaznenom prostoru došla do Pilja, ovaj je od prve pucao i pogodio domačeg igrača, bit će korner za Varaždin. Marina je načionio prekršaj na Čavlini.

U 67. smo minuti, Lokomotiva ima 63 posto posjed lopte.

U 65. minuti prekid igre jer je ostao ležati Šego, nakon duela s Leovcem na sredini terena. Šego se digao.

u 64. minuti korner za Lokomotivu s lijeve strane. Četvrti kormer za domaće. Nema opasnosti.

U 62. minuti ubačaj Goričana s lijeve strane na prvu stativu u rukee Zelenike.

U 55. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Poldrugača na terenu je Šego.

U 55. minuti opomenut je Vukčević zbog zadržavanja.

U 54. minuti daljinsko dodavanje Mudražije u napadu za Goričana, kojeg je pratio Vukčević,ali Goričan mu je pobjegao i sjurio se prema golu Zelenike, ali mu je i lopta pobjegla kontroli, pa ju je uhvatio Zelenika.

U 53. minuti najveća prilika za Varaždin, Pilj je iza leđa obrane Lokomotive odigrao za Gudelja, čiji udarac brani istrčali Čavlina i skreće u korner.

Nakon kraće VAR provjere sudac Strukan pokazao je da je bilo zaleđe Mudražije i pogodak nije priznat, dakle ostaje 0:0.

U 47. minuti Lokomotiva je povela 1:0. Marić je odigrao u lijevu stranu pred kaznenim prostorom za Mudražiju, koji je pucao po zemlji i pogodio mrežu Zelenike. provjera gola na VAR-u.

Počelo je u 18:02 drugo poluvrijeme, varaždin je krenuo sa centra, nema promjena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena,bez sudačke nadoknade vremena, igrači odlaze u svlačionicu s početnih 0:0. Lokomotiva je imala 66 posto posjed lopte,6 udarca prema golu oss kojih su 2 bila u okvir gola, dok je Varaždin imao dva udarca prema golu, U kornerima je bilo 3:2.

U 45. minuti dobra akcija Lokomotive, završila udarcem po zemlji Marića ali su blokirali igrači Varaždina,točnije Marina.

u 40. minuti udarac Marine s 18 metara završio je u bloku igrača Lokomotive, brza kontra domaćina, ali srećom blok igrača Varaždina tako da nije ugrožen gol Zelenike.

U 32. minuti opomenut je Lusavec zbog prekršaja nad marićem na sredini terena u želji da dođe do lopte.

U 29. minuti drugi korner za Varaždin, s lijeve strane, izvodi ga Poldrugač, lopta ide u ruke Čavline.

u 28. minuti Marina je igrao rukom na sredini terena, usmeno ga je opomenuo sudac Strukan.

U 27. smo minuti,posjed lopte je 70:30 posto za Lokomotivu.

U 24. minuti opasan napad Varaždina, kreirali su Poldrugač i Gudelj, koji je htio vratiti loptu pred golom za Poldrugača, ali je lopta izbačena u prvi korner za goste i to s desne strane. Povratna lopta za Pilja, koji puca po zemlji, ne prejako, lopta išla pred gol za Gudelja, koji je pao na travu pred golom.

U 22. minuti korner Lokomotive i to treći ovaj put s lijeve strane, nema opasnosti po gol Zelenike.

U 20. minuti Lusavec i Mudražija su kratko ostali ležati na travi nakon deula za loptu, pridigli su se i nastavit će se utakmica.

u 19. minuti nakon dovre akcije Lokomotive Marić je s oko 15 metara pucao po zemlji, pored desne vratnice gola Zelenike.

U 18. minuti Goričan je pao pred kaznenim prostorom Varaždina, tražeći prekršaj marine, ali je sudac Strukan opomenuo domaćeg igrača zbog simuliranja. S pravom.

U 12. minuti na dodavanje Drožđeka s lijeve strane u sredinu pred gol za Lusavca, koji je pucao s oko 17 metara od gola, ali nije bilo preciznosti u tom udarcu.

U 10. minuti korner i to drugi za Lokomotivu,s desne strane, ali nema opasnosti za gol Zelenike, koji lovi loptu kod gol linije upućenu iz daljine od Leovca.

u 5. minuti opasan udarac Kalaice glaom s 11 metara odlazi iznad gola Zelenike, bit će korner za Lokomotivu.

U 3. minuti Marina je naskočio na Mudražiju, koji je ostao ležati u kaznenom prostoru Varaždina, naravno nema govora o kaznenom udarcu.

Počela je utakmica.

Sudac je Duje Strukan iz Splita, a pomažu mu Luka Pajić iz Rijeke i Kristijan Novosel iz Gata. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistirat će mu Alen Jakšić iz Splita.

Lokomotiva je susret počela u plavim dresovima u sastavu:Čavlina, Leovac, Mersinaj, Goričan, Mudražija, Čop,Krivak, Marić, Smakaj,Kalaica i Bartolec.

Trener Varaždina Nikola Šafarić odlučio je početi sa sastavom u kojem su starteri Karlo Lusavec i Tomislav Gudelj. Za Varaždin su u bijelim dresovima istrčali: Zelenika,Nekić, Poldrugač, drožđek, Lusavec, Vukčević, Pilj,Marina, Boršić, Jelenić i Gudelj.

U zapisniku nema Postonjskog, kaao ni Mitrovskog, a na klupi za pričuve još su:mamić, Ba, Belcar, Šego, Kolarić, Mištrafović,Škaričić, Domjanić, Vukušić, Težak i Levanić.

U sklopu 21. kola SuperSport HNL momčad Varaždina od 17 sati i 2 minute igra na stadionu u Kranjčevićevoj ulici protiv sastava Lokomotive, koji u nastavku prvenstva ima dvije pobjede, dok je Varaždin u prošlom kolu na svom terenu izgubio od Slaven Belupa.