Varaždin i Međimurje još se nisu sastali ovog prvenstva,ali su uoči sezone odigrali prijateljski susret u Čakovcu Foto: Dražen Novosel

Varaždin je favorit u nadmetanju s Međimurjem, ali u Kupu je sve moguće

| 26.9.2018. u 09:35h | Objavljeno u Sport

Od 18 sati na stadionu Varteksa danas će se igrati susret 1/16 finala hrvatskog Kupa između dvije drugoligaške momčadi - Varaždina i Međimurja.

- Bit će to teška utakmica, jer godinama postoji rivalstvo između naša dva kluba. U posljednjoj prijateljskoj utakmici bili su ekstra motivirani, a takve ih očekujem i na ovom susretu koji ima značaj. Objektivno smo kvalitetniji od njih i ako ćemo imati dobar pristup. u što ne sumnjam, jer Kup je dobra prilika da se promoviraju igrači i klub,trebali bi proći, ali nikada se ne zna, jer Kup je nezgodno natjecanje. Pobjednika će odlučiti individualna kvaliteta, gdje smo u maloj prednosti i trenutna inspiracija igrača - naglasio je trener Varaždina Miljenko Mumlek. Izvjesno je da zbog ozljeda u varaždinskoj momčadi na današnjem susretu neće biti Martinage i Miklića.

Trener Međimurja Matija Kristić je kao igrač više od 15 godina proveo na stadionu Varteksa, igrajući za nekadašnjeg prvoligaša Varteksa,gdje je svlačionici dijelio i s Mumlekom a druga mu je godina da je trener seniorskog sastava Međimurja.

- Očekujem dobru posjetu publike, dobru igru obje momčadi, koje su susjedi i susret će, po tradiciji, biti lokalni derbi. Bit će to utakmica u kojoj će svaki igrač imati želju pokazati se u što je moguće boljem svjetlu, dosta je igrača iz Varaždina u našoj momčadi,a isto taji je i dosta Međimuraca u Varaždinu, dobro se poznajemo, jedni drugima želimo pokazati da smo bolji i pobijediti. Očekujem dobru utakmicu, kojom će i publika biti zadovoljna- Nećemo doći samo da odigramo i da položimo oružje prije nego susret počne, imamo svoje adute, a bolji neka pobijedi - rekao je Kristić.

Priznaje da je Varaždin lagani favorit, ali u Kupu su iznenađenja moguća.
- Kada god imam priliku odem pogledati Varaždin na stadionu Varteksa, tako da sam ih gledao uživo u susretu protiv Lučkog i u nadmetanju s drugim sastavom Hajduka. Stvarno su kvalitetom, individualno i momčadski rang iznad ostalih sastava u Drugoj HNL i sigurno su favoriti, ali igra se jedna utakmica i iznenađenja su moguća. Nadamo se i hoćemo povoljan rezultat, što znači prolaz u 1/8 finala Kupa - zaključio je Kristić.