ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Varaždin izgubio susjedski derbi u Koprivnici koji je odlučen u prvom poluvremenu

| 29.1.2021. u 19:50h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Slaven Belupo je golovima Glavčića u 15. i Knolla u 45.+1 minuti pobijedio Varaždin 2:0. Glavčić je pogodio iz slobodnog udarca sa 16 metara, a Knoll na dodavanje Božića. Momčad Zorana Kastela već u srijedu očekuje susret s Goricom na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Igrat će se 4 minute sudačke nadoknade vremena. Varaždin pritišće ne bi li postigao gol, ali bez prilika.

U 90. minuti kod domaćina umjesto Knolla u igru ulazi Bosec.

U 84. minuti umjesto Tkalčića ušao je napadač Petrović.

U 83. minuti udarac Postonjskog s oko 20 metara otišlo je pored desne vratnice gola Filipovića.

U 82. minuti nakon udarca Vuka u desnu stranu gola domaćina lopta se iz ruku odbila Filipoviću, koji se na podu snašao i nogom loptu poslao u natrčalog Glavinu čime je spasio svoju mrežu.

U 80. minuti opomena Benku zbog prigovora Bebeku.

U 77. minuti ubačaj Knolla s lijeve strana 5 metara pred golom Horkaša Delića za malo prenizak.

U 76. minuti 7. korner za Varaždin, izvodi ga Postonjski s desne strane, lopta na rubu kaznenog prostora dolazi do Obregona, koji puca snažno, ali i neprecizno.

U 72.minuti kod Varaždina umjesto Urate i Posavca u igri su Vuk i Glavina.

U 70. minuti 12. korner za Slaven Belupo s lijeve strane. Mlinar je kod lopte, a na kraju Stolnik ubačenu loptu spušta Horkašu.Pregledavala se snimka da li je netko igrao rukom kod kornera ali se sev nastavlja.

U 66. minuti kod Slaven Belupa umjesto Krstanovića u igru ulazi Delić.

Varaždin pritišće ne bi li postigao gol. Slaven Belupo se brani i igra na kontre. U tijeku je 64. minuta.

U 59. minuti nakon ubačaja Postonjskog s desne strane lopta dolazi na glavu samog Obregona, ovaj puca u travu od koje odlazi preko gola.

U 57. minuti Benko je s ruba kaznenog prostora pucao u desni gornji kut gola.,a Filipović loptu izbacio u korner.

U 56. minuti korner za Slaven nakon što je Urata izbacio loptu izvan terena. Korner s desne strane lopta završava u rukama Horkaša.

U 55. minuti kod Slaven Belupa umjesto Bogojevića ulazi Janković, vezni igrač Dinama na posudbi u Koprivnici.

U 54. minuti Posavec sa 16 metara šalje loptu preko gola domačina.

U 52. minuti korner s desne strane za Varaždin izvodi Urata otišla izvan granica terena.

U 50. minuti korner s lijeve strane za Varaždin. Izvodi Postonjski bez opasnosti po gol domaćina.

Počelo je drugo poluvrijeme s dvije izmjene kod Varaždina, bez promjena u momčadi Slaven Belupa.

U očekivanju smo drugog poluvremena u Varaždinu će biti dvije izmjene, ući će Grgec i Benko. Iz igre su izašli Petković i Senić.

Kraj prvog dijela golovima Glavčića u 15. i Knolla u 46. minuti Slaven Belupo ima prednost nad Varaždinom od 2:0.Bilo je to poluvrijeme u kojem je domaćin imao 7 a varaždin 4 udarca od kojih su 3 kod Slavena bila u okvir gola, a kod Varaždinaca je jedna lopta išla u okvir gola. U kornerima je bilo 8:2, a u posjedu lopte 55:45 posto.

Gol za Slaven Belupo. Na sredini terena Varaždina loptu je oduzeo Tomislav Božić, koji je u lijevoj strani kaznenog prostora odigrao za potpuno samog Knolla koji je izašao sam pred Horkaša i pogodio za 2:0.

Minuta sudačke nadoknade u prvom dijelu.

U 45. minuti novi korner za Slaven B. nakon što je Stolnik izbacio loptu ispred Krstanovića. bez opasnosti.

Opomena u 44. minuti za Lulića zbog prekršaja nad Postonjskim na sredini terena.

U 40. minuti nakon brze akcije domaćina, novi korner s desne strane za Slaven Belupo. Izvodi ga glavčić, Horkaš boksa loptu koja na kraju završava u njegovim rukama.

Nakon uspavanog početka Varaždin u završnici poluvremena ima više loptu u nogama. igra se 39. minuta.

U 36. minuti nakon dodavanja Obregona Urata puca po zemlji s lijeve strane kaznenog prostora, lopta odlazi po zemlji pored gola.

U 35. minuti Đurasek je ubacio pred gol za Senića, ali ovaj je u zaleđu.

U 33. minuti korner za Varaždin s desne strane. Izvodi ga Postonjski, lopta je došla do Obregona pred golom Slaven Belupa, ali ovaj glavom nije dobro zahvatio loptu koja je od zemlje završila iznad gola.

U 32. minuti opomenut je Krstanović zbog prekršaja nad Stolnikom.

U 30. minuti prekršaj Parackog nad Senićem na polovici terena domaćina. Ništa od eventualne prijetnje po gol domaćina.

U 27. minuti Pellumbi je glavom izbacio loptu u sedmi korner s lijeev strane, izvodi ga Mlinar, bez opasnosti.

u 26. minuti udarac Varaždina prema golu domaćina, pucao je s oko 18 metara desno iskosa Nikola Tkalčić, lopta je išla po zemlji u desni donji kut gola Slaven belupa gdje ju je uhvatio golman Filipović.

U 24. minuti udarac s desne strane kaznenog prostora iskušao je Bogojević, ali neprezino.

U 19. minuti peti korner za Slaven Belupo ovaj put s lijeve strane,na kraju udarac uputio Glavčić sa 16 metara pored gola.

Od 15 minute golom Nemanje Glavčića koji je loptu iz slobodnog udarca s 18 metara poslao preko živog zida u lijevu stranu gola Horkaša.

U 14. miniti prekršaj Stolnika nad Krstanovićem pred golom Horkaša. Lopta je bila vraćana Horkašu, a pred golom Varaždina Stolnik je bespotrebno tijelom faulirao Krstanovića, koji je pao i Bebek je dosudio slobodan udarac za domaćina. Žuti karton za Stolnika. Opasna situacija pred golom Horkaša zbog nepotrebne greške Marka Stolnika.

U 9. minuti treći korner za Slaven Belupo s desne strane izveo Glavčić, novi korner za domaćina, sada s lijeve strane, izvodi Mlinar. Nema opasnosti po gol Horkaša.

U 7. minuti Bogojević je pucao po zemlji s 18 metara desno iskosa u desni donji kut gola Varaždina, Horkaš rukama skreće u korner. Nakon kornera s lijeve strane prekršaj Bogojeviča na Postonjskom.

U 4. minuti korner s desne strane za domaćine izvodi Glavčić.Išlo je na drugu vratnicu, vraćena lopta u kazneni prostor, glavom puca Knoll preko gola.

U 2. minuti ubačaj Urate s lijeve strane lopta dolazi do Obregona u kaznenom prostoru,on puca, ali netko je blokirao od domaćih igrača i bit će korner. Ništa od kornera.

Varaždin je prvi krenuo s centra.

Trener Varaždina Zoran Kastel odlučio se na onih 11 igrača koji su počeli nadmetanje s Rijekom. Na golu je Horkaš, ispred njega su u narančastim dresovima Tkalčić, Stolnik, Pellumbi i Urata, ispred njih Đurasek, Postonjski i Senić, na krilima su Posavec i Petković,  a u napadu Obregon.

Trener Slaven Belupa Tomislav Stipić odlučio se za slijedećih 11: Filipović, Božić,Paracki. Prce,Bogojević, Lulić, Mlinar, Glavčić, Goda, Knoll i Krstanović.Slaven Belupo je u plavim dresovima. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, pomoćnici su mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Robi Kezele iz Rijeke, dok je četvrti sudac Tomislav Bionda iz Zaprešića. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a pomoćnik mu je Igor Krmar iz Zagreba.

U 18 sati i 1 minutu na koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš, uz temperaturu zraka od 7 stupnjeva počeo je susret 18. kola Hrvatski telekom Prve hrvatske nogometne lige između Slaven Belupa i Varaždina. Domaćin, koji je šesti na tablici i ima 2 bodva više od Varaždinaca, u susret ulazi nakon poraza u Puli, a Varaždin, koji je 8. sa 15 bodova, susret dočekuje nakon pobjede na svom terenu nad Rijekom.