Varaždin izgubio od Hajduka 2:0, splitski sastav pokazao manje, ali u svojim redovima ima Marka Livaju Foto: Krešimir Đurić

Varaždin izgubio od Hajduka 2:0, splitski sastav pokazao manje, ali u svojim redovima ima Marka Livaju

| 30.7.2022. u 22:50h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Hajduk je pobijedio 2:0, iako nije pokazao igru koju će pamtiti, ali u svojim redovima ima Marka Livaju, dvostrukog strijelca na večerašnjem susretu.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Šego je pao u kaznenom prostoru, ali sudac Čulina pokazuje da nema govora o jedanaestercu.

Četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti umjesto Krovinovića u igri je Čubelić.

U 88. minuti opomenut je Livaja.

U 87. minuti skočila je publika jer je sudac Čulina dosudio prekršaj nad igračem Hajduka od strane Šege, koji čini se nije postojao, a duel je bio pred kaznennim prostorom Hajduka.

U 86. minuti umjesto Herrere u igru je ušao Vugrinec.

U 83. minuti Teklić je s 20-tak metara pucao u desnu kut fgola gostiju, Sentić je na mjestu.

U 82. minuti nakon dobre akcije Varaždina po lijevoj strani, koju je započeo Brekalo, lopta je na 18 metara došla do Teklića, koji je pucao ali zamalo pored gola.

Utakmici je nazočno 6 947 gledatelja.

U 77. minuti dvije izmjene kod Hajduka, umjesto Sahitija i Atanasova u igri su Vuković i Mlakar.

U 76. minuti prilika za Varaždin, šego je pred golom, ali iz blizine ne pogađa gol Hajduka.

U 73. minuti korner za Varaždin s lijeve strane. Novi korner opet s lijeve strane. Nema opasnosti po gol Hajduka.

U 70. minuti tri izmjene kod Varaždina, umjesto Urate, Brodića i Elezija u igri su Brekalo, Šego i Belcar.

U 67. minuti Posavec s oko 23 metra šalje loptu visoko preko gola.

U 66. minuti izmjena kod Hajduka, umjesto Lovrencsicsa u igri je Mikanović.

U 63. minuti dobra akcija Varaždina, nakon dodavanja TekliĆa prema Herreri, lopta je na 8 metara od gola dana za Posavca, a ovaj iz dobre situacije loptu šalje pored gola.

U 62. minuti opomenut je Jorgo Pellumbi, zbog prekršaja nad Livajom na sredini terena.

U 59. minuti korner za Hajduk s lijeve strane. Nema opasnoti po gol Zelenike.

U 57. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Pece na terenu je Posavec.

U 53. minuti Teklić na 16 metara odigrava za Brodića, koji puca u lijevu stranu gola Sentića, koji loptu skreće u korner. Nema opasnosti po gol Hajduka.

U 51. minuti korner za Varaždin, prvi u nastavku, s lijeve strane. Postonjski je iz kornera direktno gađao gol, ali je Sentić obranio loptu koja je išla u njegovu desne stranu gola.

U 49. minuti sjajna prilika za Brodića, koji je na dodavanje Teklića, izašao sam pred Sentića i prebacio ga, ali je lopta otišla zamalo pored gola, u vanjski dio mreže.

U 48. minuti udarac Pece s desne strane u kaznenom prostoru, lagan plijen za Sentića.

U 47. minuti udarac Lovrencsicsa s 18 metara desno iskosa, pored gola Zelenike.

Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena. Varaždin je bio bolji prvih 45 minuta, ali u svojim redovima nema igrača kvalitete Marka Livaje, zahvaljujuči kome Hajduk ima velikih 2:0 nakon prvog poluvremena.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Brodić je na sredini terena Varaždina loptu dodao u noge igračima Hajduka, koji su nakon kraće aakcije odigrali za Livaju, a kapetan i najbolji strijelac Hajduka ponovno je zatresao mrežu Zelenike za 0:2.

Opomenut je Tonio Teklić.

Dvije minute sudačke nadoknade.

U 37. minuti dobra akcija Varaždina, ubačaj s desne strane pred gol za Elezija koji je pucao glavom iz dobre situacije, ali pored gola.

U 35. minuti sjajan udarac Postonjskog s oko 20 metara, Sentić je obranio.

Korner za Hajduk s desne strane, nema opasnosti po gol Varaždina.

U 29. minuti Hajduk je poveo iz prvog udarca prema golu Varaždina, a strijelac je bio Marko Livaja. Akcija Hajduka išla je po desnoj strani,pokrenuo ju je Krovinović,nakon ubačaja s desne strane u kazneni prostor Livaja je primio loptu u srcu kaznenog prostora Varaždina i udarcem po zemlji zatresao mrežu Zelenike.

U 26. minuti sudački time out za osvježenje igrača.

U 25. minuti korner za Varaždin s desne strane, izvest će ga Postonjski. nema opasnosti po gol Hajduka.

Varaždin je bolji suparnik.

U 22. minuti Teklić nakon dobre akcije Varaždina pucao s oko 20 metara, lopta odlazi zamalo iznad grede.

U 21. minuti korner za Varaždin s lijeve strane, opasan ubčaaj odbija Sentić.

U 19. minuti zamalo auto gol igrača Hajduka.. Teklić je s desne strane ubacio sjjanu loptu pred gol za Elezija,ali je ispred njega jedan igrać Hajduka, člini se Simić, nogom odbio loptu prema svom golu, no Sentić je sjajnom intervencijom zaustavio loptu.

U 13. minuti prvi kormer na susretu za Hajduk, izvodi ga Atanasov, još jedan korner za Hajduk opet s desne strane. Nema opasnosti po gol Varaždina.

U 10. minuti Herrera je ubacio s lijeve strane pred gol za Pecu, ali njegov je udarac išao preko gola.

U 8. minuti nakon akcije Teklića, koji je prebacio loptu na lijevu stranu za Herreru, a ovaj spustio za Postonjskog, kapetan Varaždina je pucao snažno po zemlji s dvadesetak metara ali pored gola.

U 6. minuti Zelenika je na dvadesetak metara od svog gola loptu spustio za Postonjskog, ovaj je nije najbolje primio, što je iskoristuo Sahiti i sjurio se po lijevoj strani u kazni prostor i pucao po zemlji, ali nelprecizno, pored gola.

Varaždin je prvi krenuo sa centra, na Gradskom stadionu u Varaždinu je više od 7 tisuća gledatelja.

Hajduk je U "zlatnim" dresovima počeo sa Sentićem na golu, a u polju su Borevković, Simić, Livaja, Grgić, Melnjak,Atanosov, Krovinović, Lovrencsics, Biuk i Sahiti. Na klupi su: Subašić, Vuković, Dimitrov, Šarić, Elez, Krolo, Mikanović, Mlakar i Čubelić.

U ugodnom ambijentu, pred rasporodanom zapadnom tribinom i solidno popunjenim istokom i jugom, Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima u sastavu: Zelenika, Pellumbi, Stanić, Brodić, Postonjski, Teklić, Peco, Ba, Elezi, Urata i Herrera. Na klupi su Radošević, Brekalo, Posavec, Šego, Lusavec, Banovec, Vugrinec, Kolarić, Belcar, Jelentić, Perić i Stanić.

Utakmicu sudi Ante Čulina iz Zagreba, a pomažu mu Luka Pajić iz Valpova i Dario Kolarević iz Zagreba, dok je četvrti sudac Marin Vidulin iz Kanfanara. VAR sudac je Dario Bel iz Osijeka, a njegov asistent je Marjan Tomas iz Vladislavaca.

U 21 sat počeo je susret 3. kola SuperSport HNL između Varaždina i Hajduka.