Varaždin izgubio od Dinama 1:0, Dabro u 81. minuti nije realizirao kazneni udarac, Nevistić spasio 3 boda domaćinu Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Varaždin izgubio od Dinama 1:0, Dabro u 81. minuti nije realizirao kazneni udarac, Nevistić spasio 3 boda domaćinu

| 18.2.2024. u 19:00h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Dinamo je pobijedio 1:0, golom Petkovića iz kaznenog udarca u 18. minuti. Varaždin je mogao barem do boda,ali kazneni udarac marka Dabre u 81. minuti obranio je Nevistić, kao i stopostotnu priliku Poldrugača u 95. minuti nadmetanja. Dinamo je imao 53 posto posjed lopte, 14 udaraca prema golu, tri u okvir gola i pet kornera, dok je Varaždin imao pet udaraca prema golum dva u okvir gola i pet kornera.

U 95. minuti Nevistić brani udarac Poldrugača s lijeve strane kaznenog prostora nakon dobre akcije Varaždina. stopostotna prilika za Varaždin.

U 93. minuti izmjena umjesto Lusavca na terenu je Domjanić.

Halilović je pucao iz slobodnog udarca, korner za dinamo. Nakon kornera sa 7 metara pucao je nogom Perković pored gola.

Igrat će se još najmanje četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti opomenut je Vukčević i njemu je to treći žuti karton. Ukazuje s epomoć Hoxhi.

U 83. minuti umjesto Mitrovskog na terenu je Levanić.

U 81. minuti Dabro je s bijele točke pucao po zemlji, u lijevu stranu gola domaćeg čuvara mreže, Nevistić ga je pročitao i obranio udarac. Korner za Varaždin, Novi kormer. Varaždin nije iskoristio kazneni udarac. Sudac je pokazao žuti karton nekome na klupi Dina,a-

Kazneni udarac izvest će Dabro.

U 80. minuti izmjena kod Dinama umjesto Batuirine u igri je Haliović

U 78. minuti Poldrugač je pucao,neetko je od domaćih blokirao, Varaždin traži kazneni udarac. Nakon igre, gledat će se VAR. Snimka pokazuje da je igrača Dinama Bernaura lopta pogodila u dlan. Kazneni udarac za Varaždin.

U 73. minuti snažno puca Ristovski s 20-tak metara Zelenika brani loptu koja je išla u njegovu desnu stranu gola i skreće loptu u korner. Nema opasnosti po gol Varaždiuna.

U 71. minuti udarac Sučića sa 17 metara daleko od gola.

U 69. minuti opomenut je Mitrovski zbog udarca u lice Sučiću. Mitrovskog neće biti protiv Hajduka.

U 66. minuti izmjene u obje momčadi. umjesto Ademija u igri je Mišić, a kod Varaždina umjesto Šege u igri je Poldrugač a umjesto Postonjskog na terenu je Drožđek.

7 288 gledatelja prati susret Dinama i Varaždina.

U 63. minuti dvije izmjene kod Dinama, u igri su Hoxha i Špikić umjesto Kaneka i Vidovića.

U 62. minuti opomenut je Lusavec, zbog prekršaja nad Baturinom.

U 62, minuti korner za Varaždin s desne strane.Nema opsanosti.

Spremaju se izmjene kod Dinama.

U 59. minuti pucao je Baturina po zemlji s 18 metara, Zelenika uhvatio loptu koja je išla u njegovu desnu stranu.

U 54. minuti Boršić je u 16 metara uklizao na loptu ispred Pierre-Gabriela koji je ostao ležati na travi, ukazuje mu se pomoć. Dinamo traži kazneni udarac, ali ga neće dobiti jer nije ni bio prekršaj nad domaćim igračem.

U 49. minuti prijeti Petković sa 7 metara udarcem nogom, nakon ubačaja Ristivskog s lijeve strane, ali lopta odlazi pored gola,

U 18.14 sati počelo je drugo poluvrujeme, Varaždin je krenuo sa centra.

Uoči drugog dijela izmjena u Varaždinu, umjesto Tomislava Gudelja u igri je Marko Dabro. Kod Dinama nema promjena.

Kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi s prednošću Dinama od 1:0. Vodstvo Dinamu donio je Petković u 18. minuti s bijele točke. Prethodno je lopta u ruku, nakon udarca Ademija, pogodila Postonjskog. U prvom dijelu Dinamo je imao 61 posto posjed lopte, uputio je 8 udaraca prema golu, jedan u okvir gola i 3 kornera. Varaždin je imao tri udarca prema golu, niti jedan u okvir gola i 2 kornera.

Igrat će se još jedna minuta sudačke nadoknade.

U 42. minuti korner za Varaždin s desne strane, nakon što je Ristovski blokirao udarac Vukčevića, upućen iz kaznenog prostora. Kormer je izveo Postonjski, nema opasnosti.

U 38. minuti Mitrovski se sjurio po lijevoj strani u kazneni prostor, bio praćen od dvojice igrača Dinama i pao nakon kontakta s domaćim igračem, nema kaznenog udarca. Nije reagirala ni VAR soba.

U 37. minuti nakon kornera s desne strane Belcar je na prvoj vratnici bio u skoku glavom i pucao, ali je lota otišla pored gola.

U 36. minuti opasan udarac Boršiča s 20-tak metara, lopta je pogodila igrača Dinama Bernauera i završila na gornjem dijelu mreže gola Nevestića. Korner za Varaždin s desne strane.

U 34. minuti s lijeve je strane u kazneni prostor Dinama ubacio je Šego, ali je ispred Gudelja obrana Dinama odnijela loptu.

U 33. minuti blokiran udarac Baturine sa 16 metara

U 32. minuti blokiran udarac Vidovića iz kaznenog prostora Varaždina, nakon dobre akcije Dinama.

U 31. minuti ubačaj Vukčevića s desne strane u kazneni prostor Dinama, lopta završava u rukuma Nevistića.

U 25. minuti prekid utakmice jer su nakon duela u zraku i udarca glavama na travi ostali Jelenić i Vidović. Nastavljena je utakmica.

U 23. minuti ubačaj Ristovskokog s lijeve strane na prvu stativu za Petkovića, koji loptu iz blizine šalje pored gola.

U tijeku je 22. minuta, lopta je 75 posto u posjedu domaće momčadi.

U 18. minuti Dinamo je poveo 1:0. Siguran s bijele točke bio je Petković koji je loptu poslao u desnu stranu gola Zelenike, a ovaj se bacio u svoju lijevu stranu.

Iz kornera u 17 minuti kazneni udarac za Dinamo. Lopta je s desne strane ubačena na glavu Ademija, koji je pucao sa šest metara s desne strane, a lopta je na putu prema golu pogodia u ruku Postonjskog, koji je bio uz Ademija. Sudac Terzić je odmah pokazao na bijelu točku.

U 16. minuti drugi korner za Dinamo, ovaj put s desne strane. Opet ubacuje Batrina, Petković je pucao u padu, netko je blokirao,novi kormer.

U 13. minuti prvi korner na utakmici i to za Dinamo s lijeve strane. Izveo ga je Baturina, ubacio na prvu vratnicu, izbačeno iz 16 metara.

U 11. minuti Kaneko je ubacio s desne strane za Petkovića, koji leđima okrenut golu prima loptu na 10-tak metara, okreće se i puca s 11 metara, ali je Jelenić blokirao.

U tijeku je 10. minuta i dalje nema udaraca prema golu.

U tijeku je 6. minuta do sada bez opasnosti u kaznenim prostorima, lopta je više u posjedu Dinama.

U 17 sati i 12 minuta počela je utakmica, Dinamo je krenuo sa centra.

Uoči utakmice Martin Baturina primio je poklon za svoj 100, nastup u dresu Dinama u prošlom kolu protiv Lokomotive, a dres s brojkom 100 predao mu je novopridošli igrač Modrih Marko Rog.

Dinamo će susret početi u plavim dresovima sa sljedećih 11:Nevistić, Ademi, Bernauer, Petković, Baturina, Pierre-Gabriel, Ristovski, Sučić, Teophile,Kaneko, Vidović. Brodić je na klupi.

Varaždin će utakmicu početi u bijelim dresovima u sastavu: Zelenika,Ba, Postonjski, Belcar,Šego, Lusavec, Mitrovski,Vukčević, Boršić, Jelenić, Gudelj. Na klupi su Mamić, Nekić, Poldrugač, Drožđek, Mištafović, Dabro, Marina, Škaričić,Domjanić, Težak i Levanić.

Sudac je Ante Terzić iz Splita, a pomagat će mu sugrađanin Hrvoje Radić i Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta. VAR sudac je marin Vidulin izz Kanfanara, a asistirat će mu Vedran Đurak iz Svetog Ivana Zeline.

U okviru 23. kola SuperSport HNL momčad Varaždina danas je gost zagrebačkog Dinama na maksimirskom stadionu. Susret će se igrati na ugodnih 13 Celzijevih stupnjeva,