Varaždin ispao iz Kupa, Hajduk pobijedio 5:0, no gosti su kod 0:0 dva puta pogađali okvir gola Foto: Krešimir Đurić

Varaždin ispao iz Kupa, Hajduk pobijedio 5:0, no gosti su kod 0:0 dva puta pogađali okvir gola

| 27.2.2024. u 19:55h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice,Varaždin je u četvrtfinalu završio svoj put u hrvatkom Kupu, izgubivši na Poljudu od Hajduka 5:0 (2:0). Varaždin je bio bolji prvih 40 minuta susreta, u tom periodu gosti su dva puta pogađali okvir gola Hajduka, preko Postonjskog i Drožđeka, ali mreža se nije zatresla. Tada ništa nije nagovještavalo da će varaždinska momčad na kraju susreta primiti "petardu".

Hajduk je u završnici prvog poluvremena postigao dva gola,a strijelci su bili Dialo i Krovinović. U nastavku slabija igra gostiju i domaćin je postigao još tri gola u razmaku od 8 minuta, a strijelci su bili Kleinheisler, Elez i Livaja iz kaznenog udarca.

Varaždin je imao 48 posto posjed lopte, uputio je 11 udaraca prema golu,4 u okvir gola, te izveo 3 kormera, a Hajduk je imao 11 udaraca prema golu,pet u okvir gola i pet kornera.

U prvoj minuti nadoknade Mitrovski je u kaznenom prostoru uzeo loptu Kleiheisleru, i pogodio mrežu, ali je dosuđen prekršaj za Hajduk.

Dvije minute sudačke nadoknade.

U 84. minuti umjesto Boršića na terenu je Nekić.

U 83. minuti Čuić izašao sam pred Zeleniki, ali je pucao pored gola.

U 81. minuti Postonjski iz slobodnog udarca s dvadesetak metara puca po sredini gola u Lučića.

U 81. minuti opomenut je Elez.

U 80. minuti opomenut je Livaja.

U 74. minuti korner za Varažddin s desne strane. korner s lijeve strane.

U 72. minuti lopta  Livaje upućena iz kaznenog udarca je ipak ušla u mrežu, Zelenika je obranio udarac koji je išao u njegovu desnu stranu gola, ali nije zaustavio loptu koja je ipak otišla u gol.

U 70. minuti umjesto Ba na terenu je Škaričić.

Kod domaćina umjesto Mikanoviča na terenu je Ćuić.

U 69. minuti kazneni udarac za Hajduk, Ba je navodno srušio Pukstasa. VAR provjera. Potvrđen je kazneni udarac.

U 67. minuti golom Eleza Hajduk povećao prednost na 4:0. Lopta je iz slobodnog udarca s desne strane ubačena na pet metara od gola gdje je Elez glavom loptu poslao u mrežu.

U 64. minuti gol Kleinheislera za 3:0 na dodavanje Livaja, kojeg je proigrao Mikanović. Hajdukov igrač je i blizine s desne strane zakucao loptu u mrežu.

Utakmicu prati oko 15 tisuća gledatelja.

u 63. minuti Lučić je ispucavao loptu Domjanić je blokirao loptu, ali je ona otišla preko gola.

U 62. minuti umjesto Brekala na terenu je Kleinheischelr, a umjesto Dajakua na terenu je Benraou.

U 61. minuti izmjene kod Varaždina na terenu su Mištrafović, Poldrugač i Domjanić, a izašli su Šego,Lusavec i

U 60. minuti sjajan udarac Drožđeka, Lučić izbacuje u korner.

Šafarić priprema tri izmjene, a Hajduk dvije.

U 58. minuti Krovinović ubacio za Livaju, prejako.

U 57. minuti Livaja puca po zemlji, iz daljine pored gola, bilo je i zaleđe.

U 52. minuti nakon dobre akcije Mitrovski s lijeve strane u kaznenom prostoru u padu pogađa mrežu ali s vanjske strane.

U 49. minuti kormer za Hajduk s desne strane. Nakon ubačaja brekala glavom je gađao Livaja, pogodio gredu, da li je lopta prešla gol liniju? Nije punim obujmom. Sreća za Varaždin.

U 48. minuti ubačaj Dajakua s desne strane pretvorio se u udarac, srećom pored gola.

U 46. minuti opomenut je Lusavec.

Počelo je drugo poluvrijeme, umjesto Kalika na terenu je Pukstas.

U trećoj minuti nadoknade vremena Krovinović iz slobodnog udarca pogađa lijevu stranu gola Zelenika za 2:0 domaćina. Kraj pvog poluvremena u kojem je Varaždin vrlo dobro odigrao 40 minuta susreta, imao 47 posto loptu u svom posjedu, uputio je 6 udaraca prema golum dva u okvir gola, a domaćin 5 udaraca, dva u okvir  gola i izveo 4 kornera. .

U prvoj minuti sudačke nadoknade opomenut je Jelenić, slobodan udarac za Hajduk pred golom Zelenike.

Dvije minute sudačke nadoknade.

U 42. minuti Hajduk je poveo 1:0, a strijelac je bio Dialo glavom sa četiri metra. Nakon tri osvojena zračna duela u kaznenom prostoru Varaždina, Elez je prebacio na 5 metara za Diala, koji iz blizine glavom šalje u mrežu Zelenike.

U 42. minuti korner za Hajduk, prvi s desne strane, izvodi Brekalo.

U 37. minuti opet korner s lijeve strane, izvodi Brekalo, nema opasnosti po gol Zelenike.

U 35. minuti korner za Hajduk s lijeve strane.

U 34. minuti opomenut je Kalik zbog prekršaja nad Lusavcem.

U 32. minuti sjajna prilika za Varaždin, ali nejasno je kako lopta Drožđeka nije završila u mreži, lopta je pogodila desnu vratnicu, Lučića i odbila se u polje. Traje VAR provjera potencijalnog igranja rukom. nema kaznenog udarca.

U 29. minuti ubačaj Varaždina, točnije Boršića slijeve strane i opasna situacija pred golom Hajduka, nakon boksanja lopte Lučića.ali se rasčistilo.

U 27. minuti korner za Hajduk s lijeve strane. Izvest će ga Brekalo. Lopta je išla na Eleza koji puca glavom preko gola.

U 26. minuti na dodavanje Mitrovsskog Drožđek puca s 20-tak metara lijevo iskosa točno u golmana.

U 25. minuta ubačena lopta Brekala s lijeve strane u desnu stranu kaznenog prostora Varaždina, gdje je prima Mikanović, puca snažno, ali pored gola.

U 23. minuti s klupe Hajduka digao se Elez, očito će Šarlija napustiti teren. Da izmjena kod Hajduka, umjesto Šarlije ulazi Elez.

Varaždin do sada bolji suparnik.

U 20. minuti prekid utakmice jer se ukazuje pomoć Šarliji na terenu.

U 17. minui slobodan udarac za Varaždin s lijeve strane, nakon što je Mitrovaski ukrao loptu Šarliji. mitrovski je po zemlji iz slobodnog udarca odigrao za Šegu, koji je s 15 metara promašio loptu.

U 16.minuti Postonjski pogađa gredu dola Hajduka već svladanog Lučića s 20 metara. Loptu mu je dodao Belcar.

U 14. minuta opasan ubačaj diala s lijeve strane u pet metara,lopta je prošla sve igrače, pa tako i Kalika,nakon čega je Boršić rasčistio situaciju.

U 11. minuti Mitrovski je s desne strane ubacio po zemljni na 11 metara od gola drožđek je bio prekratak

U 11. minuti prekršaj Diala na Mitrovskom, pprošao je bez opomene suca.

U 9. minuti udarac Mitrovskog izvan 16-terca, bez opasnosti po gol Hajduka.

U 6. minuti po zemlji je s desne strane pred gol ubacio Dajaku, ali prejako za Livaju pred golom, uz kojeg je bio Jelenić.

Prve minute pokazuju da se Varaždin se na Poljud nije došao braniti.

U 2. minuti Kalik je proigrao Krovinovića, ispred njega je do lopte došao Jelenić, Krovinović radi prekršaj u kaznemom prostoru Varaždina.

Počela je utakmica, Hajduk je krenuo sa centra.

Kod domaćina u prvih 11 u odnosu na subotu nisu Pukstas i Sahiti.  Hajduk je počeo u bijelim dresovima u sastavu: Lučić, Dialo, Kalik,Livaja, Sigur, Dajaku, Krovinović, Mikanović, Uremović,Šarlija i Brekalo.

Varaždin je susret počeo u narančastim dresovima u sastavu: Zelenika, Ba, Postonjski, Drožđek,Belcar, Šego, Lusavec,Mitrovski, Vukčević, Boršić i Jelenić. Na klupi su Mamić, Nekić, Poldrugač, Vuk, Mištrafović, Marina, Gudelj, Škaričić i Domjanić.

U početnih 11 Varaždina su Vukčević i Mitrovski, koji su izostali u subotu u prvenstvu zbog tri žuta kartona, a u odnosu na početni sastav iz subotnjeg prvenstvenog susreta izostali su Škaričić i pocrvenjeli Dabro.

Sudi Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici su Anto Marić (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb), a četvrti sudac je Toni Dadić (Zagreb). VAR je Ivan Vučak (Zagreb), a AVAR Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina).

Hajduk je osvajač Kupa posljednje dvije sezone, a Varaždinu je ovo prvi nastup u četvrtfinalu.

Od 18 sati i 2 minute na stadionu u Poljudu, po vjetrovitom vremenu i uz temperatiru zraka od 15 Celzijevih stupnjeva, igrat će se susret četvrtfinala SuperSport hrvatskog Kupa, između Hajduka i Varaždina.