Varaždin i treći put ove sezone izgubio od Dinama, danas mu "presudili" Špikić i Ivanušec

| 26.4.2023. u 18:59h | Objavljeno u Sport

Varaždin je i treći put ove sezone izgubio od Dinama, koji je danas, u utakmici 31. kola SuperSport HNL slavio golovima Špikića u 41. i Ivanušeca u 79. minuti nadmetanja. Varaždin je najveću prigodu za gol imao u 85. minuti, ali je udarac Domjanića s desne strane obranio Zelenika i loptu skrenuo u vratnicu, od koje se lopta odbila u polje. U 77. minuti u dobroj se situaciji našao i Teklić, ali je njegov udarac bio blokiran i lopta je otišla zamalo pored gola ukopanog Livakovića.

Varaždin je imao 44 posto loptu u svom posjedu, uputio je pet udaraca prema golu, od čega 4 u okvir gola, imao 4 kornera i načinio je samo jedan prekršaj. Dinamo je uputio 13 udaraca prema golu, od kojih su 7 bila u okvir gola. Domaćin je imao 3 kornera i načinio 13 prekršaja. Varaždin je i dalje šesti na tablici, s 39 bodova, a u nedjelju će, u sklopu 32. kola, u 15 sati ugostiti Osijek.

Kraj utakmice na Maksimiru, Dinamo je slavio 2:0.

U prvoj minuti nadoknade Menalo nakon ubačaja s desne strane loptu glavom šalje pored gola.

Igrat će se najmanje tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 87. minuti izmjene kod Dinama umjesto Baturine ulazi Bulat, a umjesto Ivanušeca na teren ulazi Petković.

U 86. minuti Zelenika je obranio udarac Ivanušeca s lijeve strane.

U 85. minuti velika prilika za Varaždin ali je udarac Domjanića s desne strane obranio Livaković i loptu skrenuo u vratnicu, od koje se lopta odbila u polje.

U 84. minuti Topić je u prilici pred golom Varaždina na dodavanje Ivanušeca s lijeve strane, ali udarac mladog napadača Dinama odlazi pored gola.

U 79. minuti 2:0 za Dinamo. Akcija je išla po desnoj strani,Topić je pred golom dodao za Baturinu, ovaj u lijevu sgtranu kaznenog prostora produžio za potpuno samog Ivanušeca, koji je lijevo iskosa u kaznenom prostoru podio lijevu stranu gola Zelenike za 2:0

U 77. minuti Varaždin je mogao izjednačiti s 20 metara pucao je Teklić, ali je udarac bio blokiran i lopta je otišla zamalo pored gola ukopanog Livakovića. Korner za Varaždin s lijeve strane, nema opasnoti po gol Zelenilke.

U 76. minuti i peta izmjena kod Varaždina,umjesto Stolnika na terenu je Domjanić.

U 73. minuti  četvrta izmjena kod Varaždina, umjesto Drožđeka ulazi Kolarić.

U tijeku je 72. minuta, lopta je 57 posto u posjedu Dinama.

U 71. minuti treći korner za Dinamo s desne strane, izvest će ga Ljubičić. Nema opasnosti za gol Zelenike.

U 66. minuti izmjena kod Dinama, umjesto Drmića u igri je Topić.

U 63. minuti korner za Varaždin s lijeve strane, nema opasnosti po gol Livakovića.

U 56. minuti tri promjene kod Varaždina, umjesto Belcara u igru ulazi Šego,umjesto Mitrovskog na terenu je Pilj, a umjesto Pellumbija u igri je Urata. Kod Dinama umjesto Špikića na teren ulazi Menalo.

U 55. minuti nakon ubačaja iz kuta s lijeve strane Perić je pucao glavom sa 7-8 metara, Zelenika, koji je bio na gol liniji, obranio je udarac.

U 54. minuti Baturina s 20-tak metara šalje loptu pod gredu Zelenike, koji loptu rukom skreće u korner.

U 53. minuti Ivanušec je s lijeve strane pogodio vratnicu gola Zelenike.

Počelo je drugo poluvrijeme, Dinamo je krenuo sa centra, nema promjena u sastavima u odnosu na početak susreta.

Kraj prvog poluvremena, bez sudačke nadoknade, Dinamo ima vodstvo od 1:0, golom Špikića u 41. minuti. Varaždin je u prvih 45 minuta imao 40 posto loptu u svom posjedu, uputio je 3 udarca prema golu, od kojih su sva tri bila u okvir gola, dok je Dinamo imao 6 udaraca prema golu, od kojih su 3 bila u okvir gola.

U 45. minuti nakon zračnog duela na travi su ostali ležati drožđek i Moharrami.

U 41. minuti Dinamo je poveo protiv Varaždina 1:0, golom Špikića, Duga akcija Dinama, Ivanušec je u kaznenom prostoru odigrao za Perkovića, njegov udarac je bio blokiran i otišao u desnu stranu kaznenog prostora, gdje je akciju i lopzu pratio Špikić i s desne strane iskosa loptu poslao u mrežu Zelenike. šesti gol Špikića ove sezone.

U 37. minuti prvi korner za Dinamo s lijeve strane. Izveo ga je Baturina, nema opasnosti za gol Zelenike.

U 32. minuti Mišić je dobio na desetak metara od gola loptu po zemlji s llijeve strane, ali srećom nije dobro zahvatio loptu koja je otišla u gol aut.

U 31. minuti Ivanušec je pucao s lijeve strabe s ruba kaznenog prostora nema opasnosti za gol Zelenike.

U 29. minuti Perković je pao u kaznenom prostoru Varaždina nakon duela s Mitrovskim, ali sudac je nije oglasio.

U tijeku je 27. minuta, posjed lopte je 59:41 posto za Dinamo.

U 25. minuti Brodić je pucao po zemlji sa 15 metara, nakon dodavanja Mitrovskog. Lopta upućena po zemlji nije bila pretežak zalogaj za Livakovića.

U tijeku je 22. minuta, nema golova ni opasnosti pred golovima Livakovića i Zelenike.

U 14. minuti nakon dobre akcije Varaždin Mitrovski, na dodavanje Drožđeka, s desne strane, s oko 17 metara, šalje loptu po zemlji prema golu Dinama, Livaković bez poteškoća uzima loptu u ruke.

U 9. minuti nakon ubačaja s desne strane Drmić je bio pred golom i pucao glavom s pet metara, ali je Zelenika koji je bio na gol liniji čudesno obranio udarac i sačuvao svoju mrežu.

U 8. minuti Špikić pokušava udarcem s 20 metara,loptu šalje daleko preko gola.

U 5. minuti prvi kormer na utakmici s lijeve strane za Varaždin. Nema opasnosti po gol Dinama.

Prvi su s centra krenuli igrači Varaždina.

Trener Dinama Igor Bišćan odlučio se za sljedeći početni sastav: Livaković, Moharrami, Ivanušec,Baturina, Ljubičić, Drmić,Mišić, Šutalo, Perković,Perić i Špikić. Dinamo je u plavim dresovima.

Varaždin će početi susret u narančastim dresovima, sa sljedećih 11: Zelenika, Pellumbi, Brodić, Drožđek, Teklić, Mitrovski, Ba, Elezi,Stolnik, Jelenić, Belcar.

Trener Varaždina Mario Kovačević odlučio se za promjene u sastavu u odnosu na susret s Hajdukom u Splitu. Po prvi puta od prve minute će na terenu biti Dimitar Mitrovski,na klupu je preselio Puclin, a od početka će krenuti i Ba. Na klupi su i Šego i Stanić.

Današnju utakmicu sudi Ante Terzić iz Podstrane,debitant u SuperSport HNL, a pomažu mu Hrvoje Radić iz Splita i Vice Vidović iz Solina. VAR sudac je Dario Bel iz Osijeka, a asistira mu Kristijan Novosel iz Valpova.

Na stadionu u Maksimiru u Zagrebu, po sunčanom vremenu i uz temperaturu zraka od 14 Celzijevih stupnjeva, počeo je susret 31. kola SuperSport HNL između lidera prvenstva i aktualnog prvaka momčadi Dinama i trenutačno šestoplasiranog Varaždina.