Dvorana na Dravi već je više puta ugostila najveće svjetske i europske rukometne reprezentacije Foto: arhiva Varaždinskih vijesti

Varaždin i Koprivnica domaćini Europskog muškog rukometnog kadetskog prvenstva

Varaždinske vijesti/HRS | 7.3.2021. u 07:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pandemija korona virusa (COVID -19) natjerala je mnoge federacije i domaćine na otkazivanje natjecanja. Tako je nedavno Svjetska rukometna federacija (IHF) otkazala sva prvenstva mlađih dobrih skupina u 2021. godini. Između ostalih i Svjetsko kadetsko prvenstvo (M19) koje se trebalo održati u Grčkoj.

Riječ je o generaciji igrača rođenih 2002. godine i mlađih. Da bi im ipak omogućila normalan proces razvoja i natjecanja pod nacionalnim grbom, njihovo prvenstvo (M18) zbog korone otkazano je naime prošle godine, Izvršni odbor Europske rukometne federacije (EHF) odlučio je tijekom tjedna da se ove godine održi Europsko prvenstvo za tu kategoriju i nosi oznaku (M19). Bez toga natjecanja ta bi generacija naime izgubila dvije godine igranja u nacionalnim reprezentacijama.

Prvenstvo će se održati u Hrvatskoj od 12. – 22. kolovoza 2021. godine. Naravno, ukoliko bude dobra epidemiološka situacija. Gradovi domaćini su Varaždin i Koprivnica. Sudjeluje 16 europskih reprezentacija, a Hrvatska će igrati u skupini D zajedno s Francuskom,Portugalom i Austrijom.