Novomarofčani su dobro parirali varaždinskom prvoligašu koji nije dozvolio iznenađenje u današnjem susretu Foto: Dražen Novosel

Varaždin i Dubravka Zagorac izborili plasman u osminu finala Kupa ŽNS-a

| 18.8.2020. u 19:31h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina očekivano su se plasirali u 3. kolo Kupa ŽNS-a nakon što su danas na svom stadionu pred stotinjak gledatelja pobijedili četvrtoligaša momčad Novog Marofa 4:0, poluvrijeme 1:0. Plasman u osminu finala Kupa ostvarili su i nogometaši Dubravke Zagorac koji su na svom igralištu u Turčinu pobijedili Dravu Ajax 4:3, poluvrijeme 1:0.

Utakmica je kasnila 13 minuta jer se provjeravalo ima li jedan igrač Novog Marofa pravo nastupa u današnjem susretu, a na kraju se utvrdilo da nema jer mu liječnički pregled nije valjan, odnosno istekao mu je prije par dana. Trener Varaždina Samir Toplak dao je prigodu igračima s manjom minutažom u prvenstvu, pa su utakmicu počeli Zelenika, Grgec, Skorup, Benko, Vuk, Šabić, Delić, Rodin, Petković, Roca i Lusavec. Početnih 11 za Novi Marof bili su Sabolek, Lučić, Lusavec, Štriga, Sabolić, Halilović, Stojak, Makopek - Pušec, Cecelja, Zrno i Čurdija.

U prvom poluvremenu, koje je bilo siromašno prilikama, prvi udarac prema golu uputili su igrači Novog Marofa i to u 19. minuti kada je s dvadesetak metara desno iskosa Nikola Cecelja uputio snažan udarac, ali bez većih opasnosti za Olivera Zeleniku. U 23. minuti Dino Skorup je pucao sa 16 metara po zemlji, ali udarac je bio preslab i vratar David Sabolek je bez poteškoća uhvatio njegovu loptu.

U 26. minuti sa 16 metara udarcem po zemlji pokušao je i Delić, ali opet nije bilo opasnosti za vratara Saboleka. U 38. minuti s ruba kaznenog prostora odbijenu loptu pod gredu gola Novog Marofa poslao je Mijo Šabić, ali je vratar David Sabolek obranio njegov udarac.

Varaždin je došao u vodstvo u 41. minuti golom Dine Skorupa. Novomarofčani su  izgubili loptu pred svojim golom, Benko je sa 16 metara loptom u desnoj strani kaznenog prostora gostiju proigrao Skorupa, a ovaj je ispod vratara Saboleka poslao loptu u mrežu za vodstvo varaždinskog prvoligaša od 1:0.

U nastavak susreta Toplak je krenuo s tri izmjene, igru su napustili Rodin, Delić i Lusavec, a ušli su Novoselec, Glavina i Mehdikhani. U 53. minuti i Novi Marof je napravio tri izmjene.

Na 2:0 poviso je Leon Benko na dodavanje Mehdikhanija, koji je probio lijevu stranu, ušao u kazneni prostor i u sredini uposlio samog Benka,koji je bez većoh problema zatresao mrežu Novomarofčana. U 61. minuti nakon ubačaja Petkovića s lijeve strane Mijo Šabić je s tri metra loptu glavom poslao preko gola. U 63. minuti Toplak je u igru uveo Obregona i Drožđeka, a s terena je izvadio Benka i Petkovića.

Na 3:0 u 72. minuti povisio je Jorge Leonardo Rojas  Obregon. Korner s lijeve strane izveo je Drožđek, a na prvoj vratnici najviši u skoku bio je Obregon koji je loptu glavom poslao u lijevu vratnicu gola vratara Saboleka, od koje se odbila u mrežu. Minutu kasnije sam pred vratarom Sabolekom bio je Mehdikhani, ali je novomarofski golman obranio udarac varaždinskog igrača.

Četvrti gol na susretu a svoj drugi na utakmici postigao je Dino Skorup u 81. minuti nadmetanja.

Na igralištu u Turčinu, pred oko 150 gledatelja, golove za Dubravku Zagorac postigli su Nikola Katalenić, Karlo Kutnjak, Josip Šestak i Dario Sakač, dok su strijelci za goste bili Marin Ružić,Luka Vagjunec i Sebastian Huzjak.