ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Varaždin dva puta vodio, a na kraju osvojio bod kod Lokomotive

| 20.11.2020. u 18:53h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice na stadionu Kranjčevićevopj ulici, Varaždin je dva puta vodio protiv Lokomotive, a na kraju je osvojio bod primivši drugi, izjednačujući gol u 89. minuti susreta. Varaždin je danas prekinuo crni niz od šest poraza u prvenstvu. Mogao je Varaždin pobijediti u ovom susretu da je Posavec u 81. minuti,a prvi vodstvu Varaždina od 2:1, umjesto desne noge golmana Lokomotive, pogodio mrežu golmana Hendije.

U 3. minuti sudačke nadoknade nakon glavometa Kallaku je spustio loptu za Zeleniku. Varaždin se povukao, Lokomotiva traži treći gol.

Igrat će se najmanje 4 minute sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti Lokomotiva je izjednalila na 2:2, a strijelac je bio Papadopulos na ubalaj Karačića s desne strane. Papadopulos nije bio čuvan i glavom je s pet metara pogodio mrežu Zelenike.

U 87. minuti izmena kod Varaždina umjesto Pece ušao je Elezi.

Lokomotiva je sve prebacila na napad, traži izjednačenje,što daje prostor Varaždinu za protuudare.

U 81. minuiti Posavec je imao priliku za riješiti susret izašao je sam na golmana Lokomotive, pucao po zemlji i pogodio golmana Hendiju u nogu.

U 80. minuiti izmjene kod Varaždina umjesto Benka i Petkovića u igru su ušli Obregon i Kolarić.

U 79. minuti Cokaj je s 14 metara pucao snažno ali i neprecizno.

Uz aut liniju spremni su za ulazak na teren Kolarić i Obregon.

U 76. minuti tri izmjene kod Lokomotive umjesto Petraka ušao je Čeliković, Budimir je u igrii umjesto Šimića, a umjesto Tahiraja na terenu je Kovačić.

U 75. minuti lopta je u mreži Varaždina, ali Matoc svira prekrđšaj nad senićem i nema izjednačenja.

U 73. minuti opomena za Uratu zbog prekršaja nad Tahirajem. Urate neće biti na susretu u ponedjeljak s Goricom jer mu je to treća opomena.

U 72. minuti Stolnik uklizavanjem na loptu ispred Chaije u lijevoj strani svog kaznenog prostora rješava moguću opasnost po svoj gol.

U 70. minuti s oko 25 metara prema golu Zelenike pucao je Kallaku, ali je vratar Varaždina loptu,koja je išla u njegovu lijevu stranu gola, sigurno uhvatio.

U 66. minuti izmjena kod Lokomotive umjesto Đire u igri je Cokaj.

U 64. minuti prva izmjena kod Varaždina umjesto strijelca prvog gola za Varaždina Delića u igri je Posavec.

GOOOOOLLLL za vodstvo Varaždina od 2:1. Korner Varaždina u 60. minuti bio je s desne strane, ubačaj Urate je išao direktno prema golu, Hendija je loše reagirao, loptu boksao i skrenuo sebi u mrežu čime je Urata uz pomoć golmana Lokomotive Varaždin ponovno doveo u vodstvo od 2:1. Gol će se najvjerojatnije pisati kao auto gol Hendije.

U 59. minuti izmjena kod Lokomotive umjesto Tucija u teren je ušao Kallaku.

U 58. minuti opomenut je Petrak zbog prekršaja nad Delićem pred golom Lokomotive.

U 55. minuti opet udarac Delića s oko 20 metara iznad gola Lokomotive.

U 54. minuti sjajna akcija Varaždina, Zelenika je izbacio loptu u desnu stranu napada Varaždina za Benka,koji je prošao po desnoj strani i onda loptom u lijevoj strani kaznenog prostora pronašao samog Delića, koji je pucao iz prve i loptu poslao zamalo pored lijeve vratnice gola Lokomotive.

U 52. minuti opomena za Senića zbog prekršaja u skoku nad Đirom na sredini terena.

U 51. minuti Tuci je na svojpj polovici izgubio loptu, Đurasek je odigrao pred golom za Benka, a ovaj je s oko 20 metara loptu poslao prema golu, Hendija je bez poteškoća ulovio njegovu loptu.

U 47. minuti nakon akcije po lijevoj strani opet je Delić u padu s oko 18 metara lijevo iskosa pucao prema golu Hendije, ali je vratar lokomotive loptu koja je išla u njegovu lijevu stranu skrenuo u korner. Korner je izveo Urata ali bez opasnosti po gol Lokomotive.

Zaprijetila je Lokomotiva odmah nakon što su krenuli s centra, ali napad koji je išao po lijevoj strani završio je loptom u rukama Zelenike.

Počelo je drugo poluvrijeme susreta na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Treneri Goran Tomić i Samir Toplak nisu se odlučili za promjenu u sastavima Lokomotive i Varaždina.

Kraj prvog poluvremena na odmor se odlazi rezultatom 1:1, Varaždin je poveo golom Delića, a Lokomotiva je izjednačila golom Chaija u 10. minuti. U prvih 45 minuta Lokomotiva je imala 7 udaraca prema golu od kojih su tri bila u okvir gola, a Varaždin je imao jedan udarac iz kojeg je postignut gol.U kornerima je bilo 5:3, u zaleđima 1:3, u prekršajima 7:5, a u posjedu lopte 55:45 posto.

U prvoj minuti nadoknade opomena za Tucija nakon prekršaja nad Đurasekom na sredini terena.

Igrat će se još 2 minute sudačke nadoknade.

Pred kraj poluvremena lopta je malo više u nogama igrača Lokomotive, ali bez opasnosti po gol Zelenike.

U 41. minuti novi korner za Lokomotivu s desne strane, kombinacija im nije prošla, ali traje napad Lokomotive, no Karačić je izbacio loptu u aut jer je Pelumbi ostao ležati na travi pred golom Zelenike. Lopta iz auta vraćena Lokomotivi, koja je izgubila loptu.

U 40. minuti korner za Lokomotivu s desne strane, nakon kraće gužve u šesnaestercu,rasčistila je obrana Varaždina.

U 37. minuti nakon polukontre Lokomotive po desnoj strani, lopta je pred kaznenim prostorom gostiju došla za Tucija koji je pucao s oko 18 metara, sli srećom pored lijeve vratnice gola Zelenike. Dostra sreće za Varaždin.

U 33. miniuti prvi kormer za Varaždin s desne strane izveo je Urata,u kaznenom prostoru Đurasek je pao u duelu s Pivarićem, Varaždinci traže kazneni udarac. Provjera na VAR-u. Ništa od kaznenog udarca.

U 29. minuti strijelac izjednačujućeg gola za Lokomotivu pokušao je odbijenu loptu od obrane Varaždina s oko 17 metara od prve poslati prema golu gostiju, ali udarac je bio slab i završio u rukama Zelenike.

U tijeku je 26. minuta susreta u kojem obje momčadi igraju otvoreno.

U 21. minuti prvi korner na utakmici za Lokomotivu, Urata je izbacio loptu iz kaznenog prostora, nema opasnosti po gol Varaždina.

U 20. minuti udarac s lijeve strane napada Lokomotive isprobao je Tuci, ali je Zelenika obranio njegov pokušaj.

13. minuti iz slobodnog udarca s oko 18 metara desno iskosa, nakon što je Stolnik srušio Šimića, pucao je Pivarić, ali je lopta preko živog zida otišla i preko gola Zelenike.

Lokomotiva je u 10. minuti izjednačila rezultat na 1:1. S desne je strane u kazneni prostor Varaždina loptu ubacio Karačić, loptu je u desnoj strani kaznenog prostora odbio glavom jedan od igrača Varaždina, čini se Memija, lopta je došla do Chajia, koji je sjajnim udarcem iz prve s oko 15 metara pogodio lijevu stranu gola nemoćnog Zelenike. Gol se provjeravao na VAR-u, ali je priznat. Drugi gol Chajie u dresu Lokomotive.

GOOOOL Varaždin od 7. minute vodi golom Delića 1:0. Delić je primio loptu na lijevio strani napada Varaždina, krenuo s njom prema sredini i s oko 20 metara uputio snažan i precizan udarac koji je završio u mreži u desnoj strani gola nemoćnog Hendije za vodstvo varaždinske momčadi od 1:0.

Sudac je Marko Matoc iz Zaprešića, pomoćnici su mu Borut Križarić iz Čakovca i Željko Bučar iz Duge Rese, VAR sudac Ivan Bebek iz Rijeke,a njegov asistent Bojan Zobenica iz Velike Gorice,

Za Varaždin u narančastim dresovima, utakmicu su počeli Zelenika,Pelummbi, Senić, Stolnik, Memija,Petković, Đurasek, Urata, Delić,  Peco I Benko. Lokomotiva, u plavim dresovima, počela je susret u sastavu:Hendija, Karačić, Papadopollus, Kolinger, Pivarić, Đira, Petrak, Tahiraj, Šimić,Chajia, Tuci. Na klupi za pričuve kod Varaždina još su Horkaš, Grgec, Skorup, Posavec,Kolarić, Obregon, Tkalčić, Daničić i Elezi.

Na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, po vjetrovitom vremenu i uz temperaturu zraka od 7 Celzijevih stupnjeva,uz 17 je sati pod reflektorima, počelo nadmetanje 12. kola Hrvatski telekom Prve hrvatske nogometne lige između Lokomotive i Varaždina, derbi začelja između desetoplasiranih Varaždinaca i devetoplasiranog domaćina, pri čemu obje momčadi nakon 10 odigranih susreta imaju po 7 osvojenih bodova i današnji susret za oba sastava ima veliko značenje. Uz Istru 1961 Lokomotoiva i Varaždin postigli su do sada najmanje golova u prvenstvu.