Varaždin domaćin razigravanja za Hrvatski kup košarke u kolicima „Dubravka Ciliga”

vv | 12.4.2024. u 13:04h | Objavljeno u Sport

Košarkaški klub invalida Varaždin u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina i Društvom osoba s invaliditetom Varaždin, organizator je razigravanja za prestižno natjecanje Hrvatskog kupa košarke u kolicima „Dubravka Ciliga”.

Natjecanje će se održati u nedjelju, 21. travnja, u dvorani u Graberju s početkom u 10 sati. Osim domaćina, svoju priliku za prolazak u sljedeću fazu natjecanja tražit će i momčadi iz Slavonskog Broda i Zagreba.

- Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a očekuju ih i klipići i sokovi. Također, cijelo događanje bit će dodatno obogaćeno natjecanjem u slobodnim bacanjima, gdje smo za tri najbolja pojedinca osigurali prigodne nagrade - poručuju organizatori.

Inače, od 2020. godine košarki Kup nosi ime prema prerano preminuloj sveučilišnoj profesorici Dubravki Ciligi, koja je svojim radom i angažmanom ostavila neizbrisiv trag u razvoju košarke. Veliki dio svoje profesionalne karijere kao sportska djelatnica i redovna profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu posvetila je upravo košarci u kolicima.

Njoj u čast, odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog saveza košarke u kolicima Kup Hrvatske je preimenovan u Kup „Dubravke Cilige”.

Galerija slika