Varaždin desetkovan dočekuje Osijek, no Kovačević se nada osvajanju novih bodova

| 20.10.2022. u 11:37h | Objavljeno u Sport

Nakon jučerašnjeg prolaza u osminu finala hrvatskog Kupa, pobjedom nakon produžetaka nad sastavom Primorca u Biogradu na Moru rezultatom 4:1, momčad Varaždina u subotu očekuje susret 14. kola SuperSport HNL u kojem će gost biti sastav Osijeka, s kojim će Varaždin igrati i u osmini finala Kupa (9. studenog).

- Znali smo da neće biti lagano, da je Primorcu to bila utakmica godine i da će dati sve od sebe i tako smo se pripremali. Dobar i agresivan suparnik, loš teren, dok smo imali dosta problema u pripremi tog susreta, tako da su priliku dobili igrači koji su do sada manje igrali i vidjelo se da nisu u pravom ritmu. Gol smo primili već u 2. minuti i nije bilo dobro cijelo prvo poluvrijeme. U drugom smo poluvremenu dobro reagirali, moram povaliti bez obzira na sve igrače koji su željeli izjednačiti, iako nije bilo lagano, protiv agresivnog domaćina koji je imao pozitivan rezultat koji ga je nosio. Ipak smo uspjeli izjednačiti u 86. minuti, a u produžecima se vidjela razlika u kvaliteti. Oni nisu mogli pratiti ritam. Drago mi je da je u produžecima Posavec postigao dva gola,a jednog je pridodao Teklić. Bitan je bio prolaz, prošli smo i idemo dalje - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević, analiziravši jučerašnji Kup susret u Biogradu na Moru.

Dva gola za varaždinsku momčad na jučerašnjem susretu postigao je Ivan Posavec, koji će konkurirati i za subotnje nadmetanje s Osijekom.

- Prije svega čestitao bih igračima Primorca jer odigrali su dobru utakmicu, dok mi nismo bili pravi od prve minute. Bilo je teško vrijeme, težak teren, ali to nam ne bi smio biti alibi jer smo četiri ranga iznad njih. Na kraju smo pokazali karakter, uspjeli smo se vratiti u utakmicu u 86. minuti sjajnim golom mladog Domjanića, a u produžecima smo znali da ćemo riješiti utakmicu jer ipak su kvaliteta i snaga na našoj strani - rekao je Posavec te nastavio: - Otvorilo mi se nakon prvog gola, u produžecima smo mogli pobijediti i s više golova razlike. Sretan sam da sam postigao dva gola prvi puta ove sezone, nadam se da ću tako nastaviti.

Zbog kartona, bolesti i ozljeda trener Kovačević neće moći računati na mnoge igrače za subotnju utakmicu s Osijekom. Pilj ima tri žuta kartona i preskočit će susret u subotu.

-Pelumbi je počeo s nama trenirati, ali ne vjerujem da će konkurirati za subotnji susret. Ba je jučer odigrao drugo poluvrijeme, vjerujem da će igrati u subotu, iako ni on nije još spreman za cijeli susret. Puclin je imao virozu i nije trenirao cijeli tjedan, a trebao bi danas doći na trening, baš kao i Brodić, dok Šego, Urata i Katanec neće biti u kadru za momčad, . Vugrinec i Belcar imali su probleme s ozljedama i nisu putovali u Biograd na Moru, a upitni su Stolnik i Elezi. Vidjet ćemo kakva je situacija s Banovcem, a samo onaj tko će biti sto posto spreman moći će igrati protiv Osijeka - rekao je Kovačević.

Osijek dolazi u Varaždin s pet uzastopnih pobjeda.

- Težak raspored, nakon utakmica s Hajdukom i Dinamom u Varaždin nam dolazi momčad koja je trenutačno u najboljoj formi, imaju pet pobjeda u posljednjih pet utakmica, a posebno su dojmljive posljednje četiri. Imaju novog trenera, koji ima nove ideje, promijenio je sustav, igrači ga slijede. Igramo kod kuće, ne bojimo se nikoga, vjerujem da ćemo uz sve probleme složiti dobru ekipu koja će se nadigravati s Osijekom i sve ćemo učiniti da bodovi ostanu u Varaždinu. Iako cijenimo i poštujemo Osijek vrijeme je da u subotu osvojimo bodove i razveselimo našu publiku - naglasio je Kovačević.

- Osijek je igrački najbolja ekipa poslije Dinama i smatram da će biti jako teška utakmica. Sada su u sjajnom nizu, odličnoj formi, napokon su posloženi. Nas posljednje dvije utakmice nije mazila sreće iako mislim da smo dobro igrali protiv dvije prvoplasirane ekipe lige. Nadam se da će u subotu biti treća-sreća, iako imamo velike probleme. Ako ćemo biti pravi, a što smo pokazali puno puta ove sezone, možemo očekivati sva tri boda - zaključio je Posavec.