Varaždin, bez obzira na predstojeći susret, prvenstvo završava na šestom mjestu, što je identično lanjskom plasmanu Foto: Krešimir Đurić

Varaždin, bez obzira na predstojeći susret, prvenstvo završava na šestom mjestu, što je identično lanjskom plasmanu

| 24.5.2024. u 19:55h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina će bez obzira na rezultat sutrašnjeg susreta 36.,posljednjeg kola SuperSport HNL-a, u kojem će ugostiti momčad Osijeka, ovo prvenstvo završiti na šestom mjestu tablice, što je identično lanjskom rezultatu,a što je do sada najbolji plasman od kada se NK Varaždin natječe u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog nogometa.

Naime, u današnjem susretu 36. kola momčad Gorice je u Velikoj Gorici pobijedila Istru 1961, koja ima 41 bod, jedan manje od Varaždina i jedina je mogla današnjom eventualnom pobjedom potisnuti momčad trenera Nikole Šafarića sa 6. na 7. mjesto tablice.

S obzirom na to da je Gorica danas pobijedila pulsku momčad rezultatom 2:0, golovima Pršira u 75. minuti i Solde u 90.+5 minute nadmetanja, Istra 1961 je sa 7. skliznula na 8. mjesto tablice, dok će na 7. mjestu prvenstvo završiti Gorica s 41 bodom, ali boljom gol razlikom od pulskog sastava. Devetoplasirani je Slaven Belupo ima 33 osvojena boda.

Podsjetimo, momčad Varaždina ove su sezone vodila dva trenera. Prvenstvo je počeo Mario Kovačević, koji je bio trener do 17. kola i utakmice s Istrom u Puli, kada je klupu napustio zbog zdravstvenih problema, dok je od 18. kola i domaćinstva Osijeku (2:2) klupu Varaždina preuzeo dotadašnji sportski direktor Nikola Šafarić.

Sutrašnja, posljednja utakmica ove sezone protiv momčadi Osijeka na Gradskom stadionu u Varaždinu počet će u 17 sati.