I OŠ Novi Marof dobila uređaj namijenjen za brzu defibrilaciju kod zastoja srca

J.Š./Varaždinske vijesti | 8.9.2020. u 20:50h | Objavljeno u Našim krajem

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, u suradnji s Osnovnom školom Novi Marof, postavio je AVD uređaj u prostoru škole, koji će služiti za potrebe škole, sportske dvorane, ali i za potrebe vanjskih sportskih terena. Četvrta je to škola na području naše županije koja u svojim prostorima ima takav uređaj.

Uređaj je vrijedan 20.500 kuna i osigurao ga je Zavod za hitnu medicinu, a ormarić u kojem je postavljen financirala je OŠ Novi Marof sa 7.500 kuna. Uređaj je namijenjen za brzu defibrilaciju kod zastoja srca, a mogu ga koristiti i laici. Međutim, kako bi upotreba aparata bila što bolja i uspješnija, Zavod za hitnu je educirao pet djelatnika škole.

Nastavljena je tako odlična suradnja Zavoda sa školskim sustavom. Zavod provodi i edukaciju „Sve što trebate znati o hitnoj“ koja je namijenjena osmim razredima osnovne škole i prvim razredima srednjih škola, a koja je pokazala odlične rezultate, kako u prijavljivanju samih potreba za intervencijom Hitne službe, tako i u pružanju pomoći potrebitima do dolaska Hitne službe na mjesto dojave intervencije.